Autojuhtide palga sätestab uus lepe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus lepe peab tagama autojuhile suurema kindlustunde.
Uus lepe peab tagama autojuhile suurema kindlustunde. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Transpordi ametiühing ja autoettevõtete liit jõudsid eilseks kokkuleppele omavahel sõlmitava palgaleppe põhitekstis, mille järgi autojuhtide kuutasu alammäär on siseriiklikel kaubavedudel 620 eurot.

Palgaleppe ehk riigisisese autoveosektori üldtöökokkuleppe peaksid autoettevõtete liidu president Jaan Metssalu ja transpordi ametiühingu esimees Peep Peterson allkirjastama 15. oktoobril — kuni selle ajani oodatakse asjast huvitatute ettepanekuid ja kommentaare.

Kokkulepe on kavandatud jõustuma tänavu novembri algul.

Autojuhtide tunnitasu alammäär oleks 2.85 eurot. Veeremit remontivate oskustööliste tunnitasuks on kesk- ja kõrgtaseme töödel ette nähtud kolm eurot ning lihttöödel 2.15 eurot, seisab esialgses tekstis. Leppe järgi peaks kuus olema keskmiselt 168,3 töötundi.

Veoseveo mootorsõiduki juhile on leppe teksti järgi keelatud arvutada ja maksta töötasu läbitud kilomeetrite või veetud kaubakoguste järgi. Erandina võib läbitud kilomeetreid või kaubakogust arvesse võtta lisatasu makstes.

Peterson ütles pressiteates, et lepe tagab autojuhtidele haiguse ja pensioni puhuks suurema kindlustunde ning annab teistele liiklejatele veendumuse, et palka ei maksta liikluseeskirja rikkumise eest.

Autoettevõtete liit ja transpordi ametiühing alustasid riigisiseses autoveosektoris uue palgakokkuleppe sõlmimiseks läbirääkimisi tänavu augustis. Leppe peamine eesmärk on ühtlustada autojuhtide palgataset.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles