Eesti meister pani end proovile Euroopa sarjas

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janno Ligur
Janno Ligur Foto: Aivar Kaljusaar

Täispikkuses artikkel ilmus 28. septembri «Sakala» paberväljaandes

Euroopa rallikrossi meistrivõistluste etapil klassis Super 1600 eriloaga rajale pääsenud Janno Ligur korjas esimese eestlasena tiitlivõistluste sarja kohapunkti.

Möödunud nädalavahetusel Soomes Kouvolas Euroopa meistrivõistlustel sõitmist oli 16-aastane Karksi-Nuia noormees pikalt kavandanud. End nii tugevas rahvusvahelises konkurentsis esimest korda proovile pannud Janno Ligur oli rajal uue võistlusautoga Škoda.

Nooruse tõttu korraldajate eriloaga starti pääsenud eestlane tunnistas, et korjas kuhjaga kogemusi, mida ta seni Eesti ja Läti sarjas omandanud ei ole.

«See oli midagi varem kogetust sootuks erinevat, aeglasi sõitjaid seal pole,» rääkis noormees. «Mul oli ka ebaõnne,» lausus autosportlane, kes lõpetas etapi C-finaali neljandana ehk kokkuvõttes 16. kohaga.

«Kiiruse poolest oleksime võinud konkureerida kõrgemalegi positsioonile, aga need on ainult oleksid. Veidi jäi vajaka õnnest ja probleeme oli tehnikaga,» rääkis sõitja isa Jaanus Ligur, kes on hästi tuntud endise sportlasena ja kõrgelt hinnatud mehaanikuna.

Oma kolmanda eelsõidu teisena lõpetanud ning samas voorus absoluutarvestuse kümnenda tulemuse saanud Janno Liguri teise sõidu rikkus rootslasest konkurent, kes sõitis eestlase kollasele Škodale tagant otsa ning kukutas ta liidripositsioonilt viimaseks.

«Juba see, et Janno tegi kaks suurepärast lähet, näitab, et nii masin kui mees on Euroopas konkurentsivõimelised,» kõneles sportlase isa. «Tippu on muidugi pikk maa ning sinna jõudmine eeldab tohutut ressurssi.»

Jaanus Ligur oletab, et piloodi oskused ja masina võimed võimaldanuksid heidelda B-finaaliski, umbes kaheksanda positsioonini. «Janno sai hästi hakkama, aukartust ega hirmu ta kiirete ja agressiivse sõidustiiliga meeste ees ei tundnud,» tunnustas isa poega.

Ehkki Karksi-Nuia meeste võistlusauto toodi Soomest tagasi üsna räsitult, ei kahetse nad siiski endi osavõttu. «Mind huvitas võrdlus tehnilise poole pealt, Janno aga soovis hankida kõrgel tasemel võistluskogemust,» selgitas Jaanus Ligur. «Mõlemad saime tublisti targemaks ja leidsime kinnitust, et oleme teinud head tööd.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles