Repliik: Kas haarame süstla?

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Elmo Riig / Sakala

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) teatel toimetati Suurbritannias haiglasse hiljuti Katarist naasnud 49-aastane mees, kellel avastati seni tundmatu haigus, mille nähud sarnanevad surmava SARS-i viiruse omadega.

Raskesse seisundisse sattunud mees olevat varem käinud Saudi Araabias, kus üks samasuguste sümptomitega patsient oli suvel hinge heitnud. Niisiis räägitakse nüüd rahvusvahelisest juhtumist ning soovitatakse võtta seda ülitõsiselt.

Tagamaid teadmata pole mul mõtteski probleemi alahinnata või veel vähem kellegi õnnetuse üle ilkuda, ent tunnistan siiski, et seda laadi uudised sunnivad mind kahtlustavalt kulmu kortsutama.

Paratamatult meenuvad mõne aasta tagused uudised. Toona loeti päevi ajani, mil Eestis asub levima ränk linnugripp või inimesi sadade kaupa maha murdma seagripp — mõistagi juhul, kui nad end aegsasti ei vaktsineeri. Kuulekaid leidus, ehkki tõved polnud pooltki nii laastavad, kui räägiti.

Saame näha, kui suurejooneliselt ravimitootjate paanikaosakond sedapuhku asja ette võtab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles