Metssead hävitavad Mulgimaa maisipõlde

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osaühingule Karpo kuuluval Vardja maisipõllul on metssead teinud suurt laastamistööd. Umbes nädal tagasi hakkas kärsakandjaid sinna voorima hordidena. Öösiti kostab maisist kõva röhkimist ja krõmpsutamist.
Osaühingule Karpo kuuluval Vardja maisipõllul on metssead teinud suurt laastamistööd. Umbes nädal tagasi hakkas kärsakandjaid sinna voorima hordidena. Öösiti kostab maisist kõva röhkimist ja krõmpsutamist. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Jälgides oma 30-hektarise hübriidmaisipõllu edenemist, hõõrus Tarvastu valla osaühingu Karpo juhataja Kalev­ Nurk heameelest käsi: mais kasvas vägevalt ja tõlvikud küpsesid mühinal. Paraku jäi rõõm üürikeseks.­

Umbes nädal tagasi hakkasid põllule voorima metssead, vahel koguni 30—40 isendit. Öösiti kostab sealt kõva röhkimist ja krõmpsutamist. Kui rivaalitsevad rühmad omavahel kisklema lähevad, on kisa nii kõva, et Tarvastu küla rahvas ei saa magada.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles