Infopunkt ootab huvilisi

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval kell 15 on kõik veemajanduskava eelnõust huvitatud inimesi oodatud maavalitsuse saali, kus arutatakse võimalusi, kuidas tagada 2015. aastaks kõikjal Eestis pinna- ja põhjavee hea seisund.
Teisipäeval kell 15 on kõik veemajanduskava eelnõust huvitatud inimesi oodatud maavalitsuse saali, kus arutatakse võimalusi, kuidas tagada 2015. aastaks kõikjal Eestis pinna- ja põhjavee hea seisund. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi ametlik avamine on veel ees, alustas Viljandi maavalitsuse katuse all tööd infopunkt, mille ülesanne on valgustada kodanikke Euroopa Liiduga seotud teemadel.


Infopunkt hakkab korraldama loenguid, seminare ja huviüritusi, et aidata kaasa avaliku arutelu tekkimisele. Esialgu pakutakse seal teabematerjale ja vastatakse huviliste küsimustele, kuid kevade jooksul võimalused laienevad, näiteks saab hakata arvutit kasutama ja printima.



«Põhiteemad, millele tähelepanu pöörame, on iga inimese õigused Euroopa Liidus ning samuti õpilasvahetus ja tööjõu liikumine,» rääkis infopunkti konsultant Krista Valdvee.



«Kindlasti on meie eesmärk inimesi teavitada ­Euroopa Parlamendi valimistest, mis on selle aasta 7. juunil. Nii nagu omavalitsuste ja riigikogu puhul, on ka Euroopa Parlamendi valimistel tähtis igaühe hääl.»



Teise konsultandi Kat­rin Reimo sõnul on esimesed viljandimaalased infopunkti juba üles leidnud.


«Huvi on tuntud põllumajandust puudutavate direktiivide vastu ja küsitud töövõimaluste kohta teistes Euroopa riikides,» tõi ta näiteks.



Infopunkt on avatud tööpäevadel kella 8—17.



Ühisnime Europe Direct all avati Eestis kaheksa infopunkti. Kõikides linnades peale Jõhvi asub infopunkt maavalitsuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles