Sammulis jagati sügisesi karikaid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandimaa ratsaspordiklubi liige Kairi Dräbtsinskaja
Viljandimaa ratsaspordiklubi liige Kairi Dräbtsinskaja Foto: Kenno Soo / Sakala

Laupäeval Sammuli tallides peetud sügiseste takistussõiduvõistluste kõrgeimate takistustega parkuurile startinutest pälvisid kolm hinnalisemat kohta Viljandimaa ratsaspordiklubi liikmed.

Ümberhüpetega sõidule, kus takistused ulatusid 125 sentimeetrini, oli startijaid 11. Et põhiparkuuri suutis kahel ratsul, Peronil ja Prestonil veatult läbida ainult Kairi Dräbtsinskaja, polnud Viljandimaa klubi esindajal tarvis enam ümberhüpetele minna.

Neli startinut said samal sõidul võrdselt neli karistuspunkti. Et Kristi Vilu Rubensil oli kiireim, pälvis tema kolmanda auhinnakoha.

Esikolmikule järgnesid Viljandimaa ratsaspordiklubi esindav Elis Nõgel hobusel Andra ning Pärnumaa klubi ratsutaja Andrus Kallavus ratsul Enfant Terrible.

Traditsioonilisel takistussõiduvõistlusel «Sammuli sügis 2012» peeti viis võistlussõitu, mille raskusaste ja takistuste kõrgus olid erinevad.

Neist kaks olid madalate, kuni 60- ja kuni 80-sentimeetriste takistustega ning need tuli läbida puhtalt. Esimesel oli 13 startinut ning kümme veatult läbinut ning teise läbis 30 startinust vigadeta 13.

Kaheosalise, 90—100-sentimeetriste takistustega sõidu võitis kohaliku klubi liige Meeli Lehtsaar hobusel Carrera, teine oli Vändrast pärit Mariann-Krõõt Mätas hobusel Patras ning kolmas võitja klubikaaslane Liisa Roasto Prial.

Puhtusele ja kiirusele peetud võistlusel ulatus takistuste kõrgus 110—115 sentimeetrini. Kiireima veatu sõidu tegi Anneliis Nurk Tartumaalt hobusel Vainquer. Võitjast rajal kaks sekundit enam kulutanud, ent hobusel Rubens samuti puhta soorituse teinud Viljandimaa klubi sõitja Kristi Vilu teenis teise koha. Kolmas oli Vändra ratsutaja Eleri Kivest hobusel Costner.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles