Ministeerium jagab elektri ostmise kohta teavet

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Ando Leppiman õpetab käituma avatud elektrituru tingimustes.
Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Ando Leppiman õpetab käituma avatud elektrituru tingimustes. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Majandusministeerium korraldab homme kell 14 Viljandi maavalitsuses infopäeva, millel ametnikud jagavad huvilistele teavet, mis juhtub uuel aastal, kui avaneb elektriturg.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsleri Ando Leppimani sõnul tehakse samasuguseid teavitusüritusi sel sügisel kõikides maakonnakeskustes, et anda täpsemat infot 1. jaanuaril avaneva elektrituru kohta.

«Nii eratarbijad kui ettevõtted saavad järgmisest aastast valida endale sobiva elektrienergia müüja,» selgitas Leppiman. «Infopäeval osalenutel on kergem ise langetada otsuseid elektrimüüjat valides, teisalt aga olla vajaduse korral inimestele abiks turu avanemisega seotud küsimustele vastates.»

Infopäev algab 12. septembril kell 14 Viljandi maavalitsuses Vabaduse plats 2. Elektrituru avanemist tutvustab lisaks Leppimanile konkurentsiameti energeetika- ja veeteenistuse peaspetsialist Tiina Maldre. Ettekande järel saab esitada küsimusi elektrituru kohta ning küsida soovitusi avatud elektriturul toimetamiseks.

Elektrituru avanemise kohustuse on Eesti endale võtnud Euroopa Liiduga sõlmitud ühinemislepingus. Tulevast aastast saavad inimesed ja ettevõtted valida endale sobiva elektrimüüja ning hinnapaketi. Kui tarbija elektrimüüjat ei vali, müüb piirkonna võrguettevõtja Eesti Energia talle elektrit nagu seni.

Elektri tootmise hind moodustab praegu tarbija koguarvest ligi kolmandiku. Teine kolmandik on võrguteenuse tasu ja seda firmat valida ei saa. Kolmanda kolmandiku arvest moodustavad maksud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles