Prokurör tahab saadikule süüdistust esitada

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigi peaprokurör Norman Aas soovib, et riigikogu võtaks kahelt keskerakondlaselt, Priit Toobalilt ja Lauri Laasilt ära saadikupuutumatuse, et nende suhtes saaks süüdistusakti koostada.

Riigiprokuratuur soovib esitada Toobalile ja Laasile süüdistuse eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises ehk selles, et nad kallutasid Ivor Onksioni ebaseaduslikult sisenema Hannes Rummi meilikontole ja edastama neile seal olevad e-kirjad.

Lisaks soovib riigiprokuratuur esitada Priit Toobalile süüdistuse dokumendi võltsimises. Väidetavalt võltsis ta viit Keskerakonna kassa sissetuleku orderit, mis kajastavad tegelikkuses mitteasetleidnud sularahaannetusi kokku 11 030.28 euro eest.

Tulenevalt Priit Toobali kui erakonna juhtivtöötaja ja pädeva esindaja tegevusest on kahtlustatav ka juriidiline isik mittetulundusühing Eesti Keskerakond.

Põhiseaduse järgi on riigikogu liige puutumatu ning teda saab kriminaalvastutusele võtta ainult õiguskantsleri ettepanekul riigikogu koosseisu enamuse nõusolekul.

Kriminaalmenetluse seadustiku alusel teeb õiguskantsler riigikogule sellekohase ettepaneku või tagastab taotluse riigi peaprokurörile ühe kuu jooksul alates taotluse saamisest.

Toobal teatas eile, et ei nõustu süüdistusega ega kavatse riigikogust lahkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles