Keset Mõisaküla lõõmas puukuur

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõisaküla kooli vastas põlesid kuurid.
Mõisaküla kooli vastas põlesid kuurid. Foto: Erakogu

Neljapäeva keskpäeval süttis keset Mõisaküla, kooli vahetus läheduses suur puukuur, mille leekidest tekkinud kuumus purustas kõrvalasuva elu- ja ärimaja aknaklaasid.

«Põleng tegi ikka kõvasti pahandust,» tunnistas sündmust kohapeal jälginud linnapea Ervin Tamberg. «Inimesed on nüüd talvepuudeta ja maja aknad on puruks.»

Et hoone kuulub linnale, tuleb kohalikul kommunaalfirmal aknad parandada. «Linnahoolduse juht võttis juba mõõdud ja on Viljandis klaase tellimas,» lisas Tamberg eile keskpäeval.

Suur kuur süttis seni teadmata asjaoludel neljapäeval kella poole kolme ajal. Sündmuskohale sõitsid päästjad Viljandi, Abja-Paluoja ja Kilingi-Nõmme komandost ning Mõisaküla vaba­tahtlikud. Nende kohale jõudes põlesid garaažiga kokku ehitatud puukuurid lausleegiga ning tules oli ka väike osa garaaži katusest. Kustutustööd kestsid hilisõhtuni.

Lisaks üürikorterite elani­kele said õnnetuses kahju esimesel korrusel asuvad toidupood, apteek ja kasutatud rõivaste kauplus.

Järgmise nädala hakul teeb linnavalitsus politseile kirjaliku ettepaneku algatada juhtunu kohta uurimine, et saada selgeks, kas tegemist oli süütamise või õnnetusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles