Paalalinna kooli õpilased pääsevad majja tagauksest

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitajad on uut sööklat püstitanud kaks kuud. Töödega pole veel poole pealegi jõutud ning õpilased pääsevad sinna järgmise aasta hakul.
Ehitajad on uut sööklat püstitanud kaks kuud. Töödega pole veel poole pealegi jõutud ning õpilased pääsevad sinna järgmise aasta hakul. Foto: Elmo Riig

Paalalinna kooli õpilased peavad sügisese vaheajani koolimajja sisenema ja sealt väljuma tagaukse kaudu, sest peaukse ees tegutsevad uut sööklat rajavad ehitajad.

Koolijuht Aavo Palo sõnul pääseb majja praegu sisehoovis oleva välisukse kaudu, mis tavaliselt on suletud.

Koolimaja ees askeldavad suve keskpaigast alates ehitajad, kes teevad sinna uut sööklat.

Aavo Palo kinnitusel ehitusmüra õppetööd ei sega. «Selles majatiivas, kus tööd käivad, meil klassiruume pole,» selgitas ta.

Kava kohaselt saavad õpilased ja õpetajad hoonesse taas peauksest pärast oktoobri lõpul olevat koolivaheaega. Ehitustööd peaksid lõppema detsembri algul.

Ehkki linnavalitsus seadis söökla ehitaja konkurssi välja kuulutades ehituse lõpetamise tähtajaks 18. oktoobri, lükkusid lepingu sõlmimine ja tööde alustamine sedavõrd palju edasi, et nüüd on nendega ühele poole jõudmist oodata detsembris.

«Algse kava järgi pidime juuni esimestel päevadel tööd alustama, aga lepingu sõlmimiseni jõudsime alles enne jaanipäeva,» meenutas sööklat rajava ehitusfirma Pärlin tegevdirektor Enno Pikkpõld. Seega lükkus tööde algus ligi kuu aega edasi.

Õpilased pääsevad uude sööklasse tõenäoliselt uuel aastal, sest see tuleb ka sisustada. Nii kaua käivad Paalalinna kooli lapsed söömas oma senises sööklas, kuhu toit tuuakse kohale termostega. Pärast söökla valmimist hakatakse toitu valmistama kohapeal.

Uut sööklat oli vaja selleks, et kool saaks loobuda talle kasutuks muutunud väiksemast kolmekorruselisest majast. Kui sel õppeaastal töötab nendes ruumides riigigümnaasium, siis suve algusest jääb hoone tühjaks.

Viljandi linnajuhid on avaldanud arvamust, et koolile ebavajaliku maja võiks kas huvilistele välja rentida või sootuks lammutada, et selle ülalpidamiskulusid vähendada.

Uus söökla rajatakse Paala tee ja koolihoone vahele, praegusest peauksest vasakule. Linnale läheb see koos sisustusega maksma ligi 700 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles