Vanad ruumid on uutest odavamad

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Peeter Kümmel («Sakala») montaaž

Eesti riigile on ajutiselt Viljandi vanadesse koolihoonetesse seatud gümnaasiumi töös hoidmine üle kuue korra odavam kui järgmisel aastal uue hoone ülalpidamine.

Kooli omanik haridusministeerium on selleks õppeaastaks sõlminud linnaga lepingu, mille järgi saab kõiki kooli pidamiseks vajalikke ruume kasutada nii, et maksab vaid kommunaalkulude eest.

Kui elektri, vee ja sooja kuluks kavandatud 23 300 eurot kuude vahel ära jagada, selgub, et kooli ülalpidamiseks on riigil vaja iga kuu maksta 5825 eurot.

Gümnaasium töötab sel aastal peamiselt Kaare ja Paalalinna koolis, kuid kasutab ruume ka Jakobsoni ja kesklinna koolis ning spordihoones.

Järgmise aasta keskel valmib Valuojal uus hoone ning seda hakkab ministeerium rentima Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi (RKAS) käest. Lepingu kohaselt peab ministeerium järgmisel aastal maksma RKAS-ile viie kuu eest renti 171 000 eurot. See tähendab, et ühe kuu makse suuruseks on 34 200 eurot.

Sellele summale lisanduvad kommunaalkulud, mille suurus pole veel teada.

Haridusministeeriumi avalike suhete konsultandi Asso Ladva sõnul tuleb uus maja energiasäästlikum kui praegused hooned, ent ruumi saab olema oluliselt rohkem.
RKAS-ile peab ministeerium renti maksma järgmised 30 aastat.

RKAS-ile kuulub Viljandis veel kaks koolimaja, mis hiljuti remonditi. Jakobsoni kooli kasutamise eest maksab Viljandi linn firmale iga kuu 14 650 eurot ning kesklinna kooli väikeste maja eest 6800 eurot.

Viljandi gümnaasiumi järgmise aasta eelarve projekti suurus on 1,2 miljonit eurot, ent summa võib tegelike kulude selgudes selle aasta jooksul muutuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles