Ülikool ei taha akadeemiat pisemaks muuta

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli rektor  Volli Kalm kinnitas Viljandi maavanemale, et siinne kultuuriakadeemia on ülikooli oluline allüksus.
Tartu ülikooli rektor Volli Kalm kinnitas Viljandi maavanemale, et siinne kultuuriakadeemia on ülikooli oluline allüksus. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli rektor kinnitas Viljandi maavanemale, et siinne kultuuriakadeemia on ülikooli oluline allüksus ja selle rolli ei ole kavas vähendada.

Rektor professor Volli Kalm ütles kolmapäeval Viljandi maavanemale Lembit Kruusele, et Viljandi kultuuriakadeemia tähtsus ülikooli silmis seisneb selle õppeasutuse omanäolisuses. Kalm lükkas ümber kuuldused, et akadeemia rolli rahvusliku valdkonna hariduse andjana soovitakse pisendada. Rektori sõnul on sellised väited põhjendamatud.

Maavanem Lembit Kruuse arvates on ülimalt tähtis, et Tartu ülikool oleks Viljandimaal esindatud. Tema hinnangul on akadeemiat maakonnale vaja tööandja ning hariduse pakkujana.

Nii Kalm kui Kruuse jõudsid seisukohale, et regionaalse aspekti arvestamine on ülikoolile kulukas, mistõttu muutub üha tähtsamaks akadeemia lisarahastamise võimaluste otsimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles