Politsei otsib rumeenlast

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei otsib taga Rumeenia kodanikku, keda seostatakse juuli lõpul Viiratsi vallas inimelu nõudnud liiklusõnnetusega.

29. juulil leidsid möödujad Laidu tee ristmiku juurest kraavist Suurbritannia numbrimärgiga sõiduauto Škoda, mille lähedal lebas tundmatu mehe surnukeha. Hiljem tegid uurijad kindlaks, et tegemist oli 1977. aastal sündinud Rumeenia kodanikuga.

Nüüdseks on tuvastatud, et sõidukis viibis veel üks sama riigi kodanik, kes lahkus sündmuskohalt ja keda seni taga otsitakse. Uurimine jätkub karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb liiklusnõuete rikkumist, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus või põhjustatud surm.

Mis asjus välismaalased Viljandimaal olid, pole prokuratuuri teatel veel võimalik öelda. «Kõigile sellistele küsimustele peab vastuse andma uurimine,» sõnas Lõuna prokuratuuri nõunik Carol Merzin.

Mõned «Sakalaga» rääkinud viljandlased on oletanud, et avariisse sattunud mehed võisid kuuluda seltskonda, kes õnnetusele eelnenud nädalatel siin ringi liikus ning majaomanikele odavat asfalti pakkus. See on siiski pelgalt oletus, mida keegi pole täie veendumusega kinnitanud.

Ettevõtja ja linnavalitsuse liige Tauno Tuula kohtas rumeenlasi juuli algul Uuel tänaval Anttila kontori juures. Üks meestest olevat kohale tulnud Iirimaa numbrimärki kandva maasturiga ning teine väiksema sõiduautoga.

Mõlemad sõidukid olid parempoolse rooliga.

Seda, kas väike auto võis olla sama, mis hiljem kraavist leiti, ei julgenud Tuula siiski kinnitada. «Tulid siia ja hakkasid ajama, et võivad mul õue tavapärasest poole odavamalt ära asfalteerida. Selline jutt tundus kahtlane,

sest kui midagi poolmuidu antakse, peab tegu olema millegi ebakvaliteetse või varastatuga,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles