Klubi talletab asutaja mälestuse neljapaati

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui sõudeklubi algatus läheb plaanipäraselt, libiseb ehk juba järgmisel aastal Viljandi järvel üksikaeruline neljapaat Griuks.

Mullu novembris manala teele astunud Arne Graumann pühendas oma tööst märkimisväärse osa Viljandi ja Eesti sõudeelu edendamisele. Viljandi sõudeklubi otsustas treeneri ja tegevjuhi Ruth Vaari sõnul jäädvustada tema tegevuse noortele sportlastele mõeldes nõnda, et soetab uue paadi.

Et klubi asutaja, aastaid Viljandis treeneriametit pidanud mitmekülgse mehe mälestus talletamist väärib, pole kahtlust. «Kaalusime mitut varianti ning leidsime, et kõige parem viis on võtta kasutusele temanimeline paat,» kõneles

Ruth Vaar, kes on sõudjate seas Griuksina tuntud Arne Graumanni juhendamisel treeninud ning tema käe all ka ise treeneritööd alustanud.

«Arne fännas üksikaerusõudmist. Uus paat jääb meie järelkasvu kasutada,» selgitas klubi tegevjuht valikut. «Neljasest alusest tunneme nagu Arnestki valusalt puudust.»

Üksikaeruline neljapaat maksab 17 000 eurot ning juba mõnda aega väldanud kampaania on headelt inimestelt ja ettevõtetelt kokku toonud märkimisväärse, ehkki mitte veel piisava summa.

«Loodame inimeste abile, et väljendada Arne Graumannile tänu Viljandi ja Eesti sõudeelu edendamiseks tehtu eest,» lausus Ruth Vaar. Tema sõnul on avatud fondi panuse andnud ka lahkunud treeneri lähedased.

Heade inimeste toetus on oodatud sõudeklubi arvelduskontole 10302007042005. Märgusõna on «Annetus paadile».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles