Sadu tuhandeid ajusid pesti koidust ehani

Margus Haav
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seedri ainulaadsesse kogusse kuulub kõikvõimalikke esemeid alates oktoobrilapse märgist ning lõpetades üleelusuuruste büstidega. Omal kohal on komsomolipilet, vilenöörid, NSVL-i vapiga taldrikud ja ristpistes tikitud seinavaibad ning materjalid, kuidas võidelda joomarlusega.
Helir-Valdor Seedri ainulaadsesse kogusse kuulub kõikvõimalikke esemeid alates oktoobrilapse märgist ning lõpetades üleelusuuruste büstidega. Omal kohal on komsomolipilet, vilenöörid, NSVL-i vapiga taldrikud ja ristpistes tikitud seinavaibad ning materjalid, kuidas võidelda joomarlusega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Põrandal külitav massiivne vask-Lenin, mis kunagi ehtis Rapla rajooni täitevkomitee seina, näeb välja nagu eriti pahatahtliku ja pilusilmse härjapõlvlase groteskne pinnalaotus.

Tema ning teised punavõimu propaganda õitseaja meenutused mõjuvad tänapäeval vahel isegi koomiliselt, kuid ei maksa unustada, milline tähendus oli neil omal ajal ning millist verist režiimi need õigupoolest esindasid.

Copy
Tagasi üles