Prokurör: karistusi veebikuritegevuse eest tuleb karmistada

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvuti lukkupanemisest ei ole kurjategijate tõkestamisel suurt kasu.
Arvuti lukkupanemisest ei ole kurjategijate tõkestamisel suurt kasu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna Tallinnas peetaval internetiohutuse seminaril esineva Põhja ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Eneli Pau kinnitusel tuleks karistusi veebikuritegevuse eest karmistada.


Eneli Pau tõi näiteks lapsporno omamise ja levitamise, millesse suhtutakse mujal Euroopas palju karmimalt kui Eestis. «Selle koha pealt jääb Eesti karistusseadustik ajale jalgu ja vajab muudatusi,» kinnitas Pau BNS-ile.

Riigikogu õiguskomisjoni liige Tiina Oraste lisas, et pelk karistuste karmistamine probleemi siiski ei lahenda. «Vajalik on laiapõhjaline koostöö nii lapsevanemate, pedagoogide, lastekaitseliidu kui politseiga,» lausus ta.

Oraste kinnitusel võtab õiguskomisjon lähiajal teema arutada, et siis vajadusel algatada seadusemuudatused.

Täna toimuval laste internetiohutuse seminaril arutavad õiguseksperdid ja infoturbe spetsialistid, kuidas lapsi paremini kaitsta internetis peituvate ohtude eest. Eelkõige õigusloome- ja õiguskaitseorganisatsioonidele mõeldud seminaril on arutusel, mida saab õiguslike võimalustega laste turvalisuse suurendamiseks teha ja kuidas olemasolevaid kaitsesüsteeme tõhusamalt tööle panna.

Siseminister Jüri Pihli avatud üritusel esineb ka riigi infosüsteemide arenduskeskuse infoturbe ekspert Tarmo Randel ning ettekannetele järgneb diskussioon, mida juhib riigikogu liige Ken-Marti Vaher.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles