Vibulaskjad teenisid riigi meistrivõistlustel medaleid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eelmisel nädalavahetusel peeti Järvakandis Eesti täiskasvanute vibulaskmise meistrivõistlusi. Medalid jagati nii eelvõistluse tulemuste kui duell- ehk olümpiaringide põhjal. Viljandimaa sportlaste medalisaak oli suurem eelringides.

Sportvibulaskjate FITA-1 harjutuses sai meestest Martin Rist hõbeda, naiste arvestuses pälvis Laura Nurmsalu pronksi ning plokkvibulaskjate 50 meetri distantsil oli Harri Köhler teine.

Viljandi vibulaskmistreener Aune Varik tunnistas, et olümpiaringides saatis meie sportlasi suhteliselt sageli ebaõnn, sest mitut puhku viis turniiritabel klubikaaslased vastamisi võrdlemisi vara. «Taavo Allik ja Martin Rist läksid kokku veerandfinaalis,» tõi ta ühe näite.

Eelringis seitsmenda tulemuse saanud Taavo Allik jõudis olümpiaringis pärast Martin Risti alistamist poolfinaali, aga kaotas seal hilisemale meistrile Paulo Santosele ning pidi end lööduks tunnistama ka Jaanus Grossiga peetud pronksivõistluses.

Eelringis suurepärase tulemusega hõbeda teeninud Martin Rist lõpetas olümpiaringi kokkuvõttes kuuendana.

Naiste eelvõistluse pronksiomanik Laura Nurmsalu jõudis olümpiaringis laskmises veerandfinaali, jäi seal napilt alla hilisemale hõbemedalistile Siret Luigele ning pidi leppima viienda kohaga.

Meeste plokkvibu duell-laskmises teenis Harri Köhler Viljandi parimana pronksi, Indrek Võhumõõk ja Marko Tetsmann jagasid viiendat kohta.

Vana-Võidu vibuklubi esindus oli võistkondlikult kolmas nii meeste kui naiste sportvibulaskmises ning meeste plokkvibude arvestuses. Sportvibude segavõistkondadest olid võidukad Laura Nurmsalu ja Taavo Allik.

«Keerulistes oludes suutsid nad korrata Eesti rekordit,» toonitas Aune Varik.

Viljandimaa vibulaskjatele üpris korralike saavutustega lõppenud tiitlivõistlustelt soovis Aune Varik eraldi esile tõsta noorteklassi kuuluva Maris Tetsmanni eelringi head tulemust: neiu oli seal 1097 silmaga kaheksas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles