Tallinna—Viljandi rongi sõiduaeg lüheneb 20 minutit

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba esmaspäevast hakkab rong Viljandist Tallinnasse 20 minutit kiiremini sõitma.
Juba esmaspäevast hakkab rong Viljandist Tallinnasse 20 minutit kiiremini sõitma. Foto: KENNO SOO/SAKALA

Edelaraudtee tõstab alates 20. augustist 2012 Türi—Viljandi raudteelõigu tippkiiruse 120 kilomeetrini tunnis, mis lühendab sõiduaega Tallinna ja Viljandi vahel 20 ning Türi ja Viljandi vahel 12 minutit. Ühtlasi loetakse sellega lõppenuks Türi—Viljandi raudtee kapitaalremont.


Edelaraudtee Infrastruktuuri aktsiaseltsi juhi Rain Kaarjase sõnul on tegu raudtee jaoks silmapaistva verstapostiga, sest rong ei ole kunagi varem Türi ja Viljandi vahel nii kiiresti sõitnud.

«Tegu on igati kaasaegse raudteega, mille maksimaalne lubatud sõidukiirus annab võimaluse pakkuda reisijatele senisest tunduvalt konkurentsivõimelisemat transporditeenust,» sõnas Kaarjas.

Tallinna ja Viljandi vaheline sõiduaeg on alates 20. augustist 2 tundi ja 25 minutit ning Türi ja Viljandi vahel 47 minutit.

Türi—Viljandi raudteelõigu rekonstrueerimistööd said alguse 2011. aasta aprillis seoses vajadusega tagada rongisõitjate reisimugavus ning liiklusohutus. Tööde lõpetamise akt allkirjastatakse homme.

Kapitaalremondi käigus vahetati välja kogu Viljandi ja Türi vahelise raudtee pealisehitus: killustik, liiprid ning rööpad. Tööde käigus rekonstrueeriti lisaks raudteeülesõite, parandati teekatet, paigaldati uusi foore ning uuendati kõik kuus Türi—Viljandi raudteelõigule jäävat ooteplatvormi.

Türi-Viljandi raudtee taasavati reisijatele liikluseks 1. jaanuaril 2012. Kiiruse tõstmine on võimalik pärast raudtee uue pealisehituse tehnoloogilist vajumist.
Projekti kogumaksumuseks oli 350 miljonit Eesti krooni, millest 200 miljonit krooni kaeti Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi vahenditest ning ülejäänu Edelaraudtee omafinantseeringuga.

Seoses sõidukiiruse tõstmisega kehtib alates 20. augustist Tallinn—Türi—Viljandi suunal uus sõidugraafik, millega saab täpsemalt tutvuda Edelaraudtee kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles