Jaak Allik: «Olin vastu Peeter Tammearu tagandamisele»

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Allik
Jaak Allik Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Sihtasutuse Ugala Teater nõukogust taandatud Jaak Allik peab enda tagandamise põhjuseks vastuseisu teatri tegevjuhi Peeter Tammearu väljavahetamisele.


«Mind kutsuti eile lihtsalt ministeeriumi ja teatrinõunik Tõnu Lensment andis mulle kätte allkirjastatud käskkirja minu tagandamise kohta,» selgitas Jaak Allik. «Kui ma põhjendust küsisin, siis ütles Lensment, et ma olevat liiga tugev isiksus.»


Tõnu Lensment ise väitis seda ütlust «Sakalale» kommenteerides, et pidas seda komplimendiks.

Tegelikuks taandamise põhjuseks peab Allik ministeeriumi soovi taandada teatri ainus juhatuse liige Peeter Tammearu ning võimalust, et Ugala trupis soovitakse läbi viia koondamine.

Praegu Viljandi poole teel olev Lensment neid väiteid ei kommenteerinud, sõnades vaid, et kõik see ei vasta tõele. Küll on ministeeriumi teatrinõunikul kavas täna neljasilmavestlus Peeter Tammearuga ja seejärel kohtub ta Ugala töötajatega.

Jaak Alliku asemel määrati Ugala teatri nõukogusse Viljandi muusikakooli juht ja kultuuriakadeemia haldusdirektor Tonio Tamra.

Kultuuriministeeriumi pressiteate kohaselt ei tulnud Allik sihtasutuse töö juhtimisega piisavalt hästi toime.

Nõukogu ülesanne on kavandada sihtasutuse tegevust, korraldada sihtasutuse juhtimist ning teha järelevalvet sihtasutuse tegevuse üle. «Need tegevused pole nõukogu esimehe juhtimisel olnud piisavalt tulemuslikud, seda eelkõige sihtasutuse majandusliku käekäigu ja asutusesisese töökorralduse poolest,» selgitas minister Laine Jänes pressiteates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles