Taali superkross pakkus põnevaid vaatemänge

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noorte A-klassis võitis esikoha Joel Alliksaar.
Noorte A-klassis võitis esikoha Joel Alliksaar. Foto: Aivar Kaljusaar

Erki Spordi superkrossi karikasarja võidusõidul Taalis nägid tehnikaspordifännid nii autode kui külgvankrite sõitudes mehiseid heitlusi pjedestaalikohtade pärast.


«Võistluspäev Taali krossirajal andis taas selge sõnumi, et noored autosportlased suudavad meestele konkurentsi pakkuda ja neid ka võita,» kõneles korraldajaklubi president Eiki Eriste.

Noorte A-klassis võitis kindla esikoha Viljandi poiss Joel Alliksaar ja teiseks tuli Janar Lehtniit Paidest. B-klassis oli kõigis neljas sõidus kiireim sarja liider Kairo Kallas, kelle kannul jõudsid finaalis lõpujoonele Janno Ligur Karksi-Nuiast ja esimest korda superkrossis startinud Joosep Hütt Pärnumaalt.

Esiveoliste autode konkurentsis tegid taas puhta töö Pärnu mehed. Vahur Kupper hõivas esimese, Rainer Schultz teise ja Miko Olde kolmanda pjedestaalikoha.

Tagaveoliste Ladade finaali eel arvasid paljud asjatundjad, et sarja liider Kalmer Vaht Elvast võtab taas kerge võidu, aga nii ei juhtunud.

Juba teisel ringil suutis Taalis elav Ainar Arula kodupubliku meeleheaks liidrikoha hõivata. Vaht ei andnud alla ja nüüd algas kahe kange vahel meeliköitev duell. Selle lõpplahendus saabus alles finišijoonel, kus Arula edestas Vahti vaid poole autopikkusega. Kolmanda auhinna viis Viljandimaale Toomas Lõhmus.

Vabaklassi autode konkurentsis oli kiireim Margus Suigusaar Sauelt, teise auhinna viis noor võidusõitja Janno Õis Vändrasse ja kolmanda koha sai kahes klassis kihutanud pärnakas Rainer Schultz.

Rahvakrossi arvestuses kihutanud seitsme auto finaalsõidus pani oma paremuse maksma Tõnu Peek Tarvastust, kellele järgnesid Peeter Peek Mustlast ja Margo Soomets Pärnust.

Pinget täis võistluspäeva viimases vaatuses, kaheksa auto superfinaalis oskas esireast startinud Kairo Kallas pareerida kõik konkurentide rünnakud. Võitjast mõni sekund hiljem kihutas üle lõpujoone Rainer Schultz ja kolmandana finišeeris Janno Ligur.

Superkrossi karikasarjast saab täiusliku ülevaate äsjaavatud veebilehel www.superkross.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles