Rokipidu säilitas taset

Margus Haav
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emerald oli üks nendest artistidest, kes olid laval väljas Viljandi bändide au eest.
Emerald oli üks nendest artistidest, kes olid laval väljas Viljandi bändide au eest. Foto: Gert Kiiler / Sakala

Festival «Rock Ramp» tõi Viljandisse 3500 muusikasõpra ning kuigi publiku arv jäi paari aasta tagusega samasse suurusjärku, peavad korraldajad kolmepäevast pidu igati õnnestunuks.

«Loodetud kasvu küll ei tulnud, kuid teisest küljest ei ole olukord mingil juhul selline, mille pärast muretsema peaksime,» selgitas üks festivali korraldajaid Juhan Nöps. «Meile oli positiivne see, et publiku kvaliteet on paranenud: inimesed teadsid kuulama tulla ka teisi bände, mitte ainult peaesinejaid.»

Äkilise muusika ning otsekohese sõnumiga bände pakkuv festival möödus igati rahumeelses õhkkonnas ning suuremate vahejuhtumite kohta andmeid pole.

«Üks mees toimetati meditsiinitelki pärast seda, kui ta oli otsustanud millegipärast läbi seina välja pugeda,» tõi Nöps näite ühest tavatust olukorrast.

Kolmel päeval astus lavale ligi nelikümmend bändi, neist seitse Viljandimaalt. Muu hulgas esinesid Smilers, Singer Vinger, J.M.K.E., Talbot, August Hunt, Def Räädu, Horricane, X-Panda, Orelipoiss ja Psychoterror.

«Esitajatelt oli tagasiside väga positiivne,» kinnitas Nöps. «Nad jäid rahule nii esinemispaikade kui peo tehnilise poolega.»

Festivalil saab hakkama ainult Eesti bändidega ning seda traditsiooni ei ole plaanis murda. «Üks külastaja avaldas arvamust, et ehk peaks ikka paar välismaa artisti kohal olema, kuid teine vastas talle kohe, et Nevesis ja Who Framed Roger Moore? kõlasidki nagu välismaa bändid,» märkis Nöps.

Mõtted liiguvad juba järgmise «Rock Rambi» poole ning korraldaja ütlemist mööda ei ole mingit põhjust kahelda, kas see järgmisel aastal toimub.

«Siis on ees uued väljakutsed, näiteks uue lauluväljaku ehitus,» mõtiskles Nöps. «Tänavu sai ajakava suhteliselt täis tuubitud. Vahel kipub siis asi ära vajuma, aga seekord toimis kõik väga hästi. Juba esimesel festivalipäeval oli lennukitehases koos tuhat inimest.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles