Lastehoid tõstab hinda 78 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandis Kevade tänaval tegutsevas väikeses eralasteaias  nimega Rõõmupall, mis on mõeldud 1—3-aastastele lastele, tehakse 1. septembrist muudatus.

Kui praegu on kuutasu Viljandisse sisse kirjutatud lastele viie pika päeva eest nädalas veel 90 eurot, siis sügisest tuleb lapsevanematel maksta 160 eurot kuus.

«Varasem hinnatase ei võimalda tasustada hea kvalifikatsiooniga kasvatajaid piisavalt,» ütles lasteasutust pidava osaühingu 17 Kevadet juht Jaanus Vagel.

Kliente kaotada ta ei karda, sest tema sõnul on lapsevanemad teenusega väga rahul. Edaspidi soovib Rõõmupall keskenduda just kõrge kvaliteediga teenuse pakkumisele.

Samuti kaaluvad lasteaia omanikud vähendada kohtade arvu kümnelt viiele, sest nagu ütles lasteaia asutaja Piret Vagel, saab viiele lapsele anda küllaldast tähelepanu.

Viljandi teise eralasteaia, Posti tänaval asuva Kukeräädsiku juhataja Irina Kalso kinnitas, et seal 1. septembril hinnad ei muutu. Viljandisse sisse kirjutatud lapse viie pika päeva hoidmise eest nädalas on kuutasu 95 eurot.

Kalso ütles, et kohtade arvu ta vähendada ei plaani.

Viljandi linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti peaspetsialisti Katrin Mändmaa sõnul ongi lasteaedades suurem nappus just sõimekohtadest, sest need on kohtade arvult väiksemad kui vanemate laste rühmad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles