Näitus tutvustab parkide väikevorme

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõpu mõisa hoidja Diana Pung näitab näitust tutvustavat tahvlit.
Kõpu mõisa hoidja Diana Pung näitab näitust tutvustavat tahvlit. Foto: Erakogu

Artikkel ilmus 4. augusti «Sakala» paberväljaandes

Suure-Kõpu mõisas on üleval näitus, mis tutvustab Eesti mõisaparkide ajaloolisi väikevorme. Kahe nädala pärast viiakse väljapanek Olustverre.

Reedel Suure-Kõpu mõisas avatud näitust «Väikevorm mõisamaastikus» saavad uudistada kõik need, kes võtavad osa seekordse külastusmängu «Unustatud mõisad» viimasest päevast, mis on täna. Pärast seda on näitus üleval veel paar nädalat.

Kõpu vallavanema Tõnu Kiviloo sõnul peaksid huvilised ka tööpäevadel ekspositsiooni vaatama pääsema, sest mõisakooli töötajad hakkavad juba uut õppeaastat ette valmistama. Tulijad võivad kooli ka ette helistada.

Näitus tugineb Eesti parkide kohta kogutud arhiivimaterjalidele ja tänapäevastele fotodele. Neile on lisatud selgitavad tekstid.

Väljapanek täiendab hiljuti ilmunud samanimelist trükist, mis tutvustab meie vanades parkides olnud ehitisi ning tänapäevaseid väikevorme. Trükise väljaandmisele eelnesid töö arhiivides ning välitööd, millesse olid kaasatud ülikoolide tudengid.

Trükis ja näitus on üks osa 16 osalejaga projektist DEVEPARK («Ajalooliste parkide säästlik haldamine ja arendamine Soomes ja Eestis»). Seda rahastab Kesk-Läänemere programmi Lõuna-Soome ja Eesti alamprogramm. Ettevõtmist juhib keskkonnaameti koosseisuväline projekti spetsialist - koordinaator Inge Kiisler.

Rändnäitus «Väikevorm mõisamaastikus» avati projekti lõpuseminaril 29. juunil Alatskivi lossis.

22. augustist on rändnäitust võimalik uurida Olustvere mõisas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles