Märt Israel pettus oma tulemuses

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Israel
Märt Israel Foto: Liis Treimann / Postimees

Londoni olümpia kettaheite eelvõistluse esimesse gruppi kuulunud Märt Israel ja Aleksander Tammert lõppvõistlusele ei pääsenud. Israel heitis 60.34 ja lõpetas võistluse 25. kohaga, Aleksander Tammert piirdus 60.20-ga, mis oli kahe kvalifikatsioonigrupi peale kokku 27. tulemus.

Eestlaste medalilootus Gerd Kanter hoidis poolehoidjate närvid pingul viimase soorituseni. Avakatsel ta tulemust kirja ei saanud ning teisel jäi heide alla 60 meetri. Raskel hetkel suutis tiitlikaitsja siiski teha päeva pikima, 66.39-meetrise kettakaare.

Karksi vallast pärit Märt Israel tunnistas «Postimehele» antud usutluses, et tulemus oli sellele hooajale iseloomulik ja valmistas talle pettumuse.

«See, mida laagris olime teinud, ei toiminud. Teadsin, et pean alustama pöördeid rahulikumalt, aga kui sellele tuleb pidevalt mõtelda, pole see enam loomulik.

Soojendusel lõdvalt heites suudan end kontrollida, ent võistluspinges ei saanud sellega hakkama. Võib öelda, et lained lõid üle pea kokku,» selgitas sportlane.

Mullu maailmameistrivõistlustel neljanda koha saanud Israel nentis, et on olümpiavõistluses juhtunust löödud. «Enesetunne ja õhustik olid väga head, kuid heitetehnikasse tulid vead sisse,» ütles ta.

Hooaega analüüsides leidis Israel, et mullune edu tuli talle mõneti kahjuks. «Ootused olid nii suured, et hakkasid segama tehnikat ja sellest tekkis ebakindlus. Ma ei oodanud medaleid, küll aga isikliku rekordi parandamist.»

Meeste ketteheite finaalvõistlus peetakse täna õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles