Kodukandi­päevi kroonib võrrisõit

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ervin Tamberg kehastub linnapäevadel Vanapaganaks.
Ervin Tamberg kehastub linnapäevadel Vanapaganaks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Sel nädalavahetusel peetavad 25. Mõisaküla kodukandipäevad on linnapea Ervin Tambergi sõnutsi tavakohasest võimsamad. Rahvas saab uudistada tsirkust, jälgida dresiinil kihutajaid, linnapea Vanapaganaks kehastumist, võrride kestussõitu ning laste šokolaadijooksu.

Päevad algavad reede õhtupoolikul ning üks tähtsündmusi on Mõisaküla näiteringi esietendus «Kaval-Ants ja Vanapagan». Vanapaganana astub püünele linnapea Ervin Tamberg. Sama näidend tuleb pühapäeva õhtul kordamisele. Uue näitemänguga esinetakse kodukandipäevadel juba kolmandat aastat järjest.

Laupäeval veab ratastega rong huvilisi keskväljakult piiripunktini. Endises raudteevagunis on imetlemiseks väljas Mõisaküla kooli õpilaste kunstinäitus. Endises kaubamajas, mida kultuurikeskuseks kujundatakse, saab osaleda näo- ja kehamaalingute ning kivi- ja savimaalimise õpitoas.

Traditsiooniliselt on kavas dresiinisõit. Türi depoost toodud sõidukiga saab Mõisakülas laupäeva keskpäeval proovisõitu teha, õhtul asuvad neljaliikmelised võistkonnad kiireimat selgitama.

Elevust tõotab tuua võrride kestussõit, mille võidab see, kes läbib kolme tunni jooksul pikima distantsi. «Distants tuleb läbida ühe võrriga, vahepeal võib seda timmida ja parandada ning isegi sõitjaid vahetada,» rääkis linnapea.

Pühapäevase programmi kulminatsiooniks on Eesti ja Läti sõiduautode treeningsõit. Kodukandipäevade spordiprogrammi kuuluvad võrkpall ja tänavakorvpall. Kõige väiksematele lastele on oma jooks, kus kõik ringi läbijad pälvivad autasuks šokolaadi.

Ervin Tamberg avaldas lootust, et üritust külastab tuhatkond inimest. Eriti populaarseks peaks tema arvates kujunema laupäeva õhtul antav tsirkuseetendus, millel esinevad akrobaadid, klounid ja mustkunstnikud paljudest Euroopa riikidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles