Piima kokkuostu hind jätkab langemist

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti suuremate piimatöötlejate Valio, Maag Piimatööstuse ja Tere tegevjuhtide hinnangul on piima kokkuostu hind endiselt langustrendis.


Aktsiaseltsi Valio Eesti tegevdirektor Kari Finska ütles uudisteagentuurile BNS, et surve piimatoodete hindadele on jätkunud ja seega on endiselt tugev hinnasurve ka toorpiimale.

Tema sõnul on võrreldes aasta algusega, mil hakkasid kehtima senisest odavamad kokkuostuhinnad, Valio Eesti ostetava toorpiima keskmine hind langenud veidi üle 10 protsendi.

«Tänast turu keskmist arvestades on meie kokkuostuhind vägagi konkurentsivõimeline,» lausus Finska.

Aktsiaseltsi Maag Piimatööstuse tegevjuht Valdis Noppel kõneles uudisteagentuurile, et tööstuste tihe konkurents on sundinud toodete hindu tänavu esimeses kvartalis tublisti kärpima, see aga toob paraku kaasa toorpiima kokkuostu hinna languse.

«Keskmine toorpiima hinna langus aprillis võib kujuneda 10-protsendiliseks,» märkis Noppel.

Aktsiaseltsi Tere juhataja Ülo Kivise ütlemist mööda on ka Tere tänavu toorpiima hinda korrigeerinud. Tema kinnitusel on piima kokkuostu hinna langus jäänud alla 10 protsendi.

Varasema info kohaselt langetas Maag Piimatööstus jaanuaris kokkuostuhindu keskmiselt kümnendiku võrra. Valio kinnitas toona, et kehtestas senisest odavamad hinnad, ent konkreetseid arve ta uudisteagentuurile BNS ei avaldanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles