Paduvihm uuristas lossimägedes teid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmaveega said tugevasti kannatada lossipargi kõnniteed, mille graniitsõelmetest kattesse on kohati vaod tekkinud.
Vihmaveega said tugevasti kannatada lossipargi kõnniteed, mille graniitsõelmetest kattesse on kohati vaod tekkinud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi lossimägede värskelt valminud kõnniteed said esmaspäevaõhtuse vihmaga tugevalt kahjustada.

Linnavalitsuse majandusameti juhataja Reevo Maidla sõnul vaadatakse olukord lähiajal üle. Selles, kas ja millal kõnniteid korrastama hakatakse, polnud ta kindel, sest ilma tekitatud kahjustuste parandamine garantiitööde hulka kahjuks ei kuulu. Seega tuleb linnavalitsusel parandamiseks kuluv summa enda rahakotist.

Maidla sõnul plaanitakse Esimesele Kirsimäele aida lähedusse panna renn, mis vihmavee ära juhiks. «Teisel Kirsimäel peame teid kohendama senikaua, kuni haljasala hakkab vett taas vastu võtma,» jätkas ta.

Uhtaugud täidetakse uuesti graniitsõelmetega ning see materjal peaks aja ja mõõduka vihmaga tihenema. Probleem tekib graniitsõelmetega alles siis, kui vesi voolab kiiresti ning tekitab uhtvagusid.

Maidla tõdes, et see materjal kaldpindadel hästi ei püsi, kuid muinsuskaitse- ja looduskaitsealale muud panna ei tohi. Maidla sõnul tehakse hooaja jooksul paar korda järelevalvet, et selliseid probleeme kõrvaldada.

Maidla hinnangul pidasid kõnniteed folgile hästi vastu ning eriti ei tolmanud. Sellest, et Teise Kirsimäe haljas­ala on veoki ratastega rikutud, ta teadlik ei olnud. «Kui aga olukord on tõepoolest selline, peab platsi korda tegema folgi meeskond.»

Festivali tehnikapealiku Peedu Põllu hinnangul on võimalik, et raskeveoki jäljed tekkisid pärimusmuusika festivali ajal. Ta kinnitas, et sellisel juhul nad kõrvaldavad need.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles