Mootorratta selga pääseb senisest hiljem

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuleva aasta 19. jaanuarist muutub A- ja D-kategooria juhi vanuse alammäär: nii mootorratast kui bussi võib hakata juhtima alates 24. eluaastast.

Maanteeameti pressiteate järgi saab edaspidi A-kategooria mootorsõiduki juhtimisõigust 20-aastaselt taotleda vaid see, kel on varem vähemalt kaks aastat olnud A2-alamkategooria mootorsõiduki juhtimise õigus.

Timo Vijar ameti avalike suhete osakonnast lisas, et A2-kategooria mootorratta mõiste jõustub samuti uuest aastast. A2-kategooriasse kuulub mootorratas, mille mootori võimsus ei ületa 35 kilovatti või mille võimsuse ja massi suhe ei ületa 0,2 kilovatti kilogrammi kohta ning mis ei ole ümber ehitatud sõidukist, mille võimsus on vähemalt kaks korda nii suur.

Uuest aastast A- ja D-kategooria mootorsõiduki juhtimise õigust alla 24-aastastele ei anta.

Alla 24 aasta vanused inimesed, kes läksid A- või D-kategooria kursusele või asusid eelnimetatud kategooriate mootorsõiduki juhtimisõigust taotlema enne tuleva aasta 19. jaanuari ega ole nimetatud kuupäevaks kõnealust juhtimisõigust saanud, võivad selle taotlemist jätkata 24-aastaseks saades.

Seni sai alla 25-kilovatise mootorivõimsusega mootorratta juhtimise õigust taotleda juba 18- ja üle selle 21-aastaselt. 21 aasta vanusepiirang käis seni ka bussijuhtide kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles