Otepää ralli pani mulgid ja tehnika proovile

, autospordihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädala eest Otepääl lõppenud mõõduvõtul «Auto24 Eesti ralli 2012» osales kolm Viljandimaa võistluspaari, ent lõpetada suutsid vaid Tõnu Sepp ja Raiko Ausmees.

Rasketel ja keerulistel teedel sõitmine nõuab tähelepanu ja keskendumist. Paraku käivad katkestamised ja ebaõnn autospordiga kaasas. Esimesena jäid Viljandimaa meestest raja äärde Andrus Karu ja Tarvi Poola.

«Tagarehv lõhkes, auto muutus juhitamatuks. Sõitsime läbi sügava kraavi, seetõttu said kannatada mõlemad masina sillad. Hea, et ratastele jäime,» selgitas Andrus Karu.

Kristo Subi ja Teele Sepp said avapäeval korralikult sõita poolteist kilomeetrit, seejärel lakkas masina käigukast töötamast. Raskustega tegid nad esimese päeva küll lõpuni, kuid meistrivõistluste kõrgetest kohapunktidest ei maksnud neil enam unistada.

Hommikuks oli autol uus käigukast peal, kuid teise päeva teine katse jäi libiseva siduri tõttu ikka viimaseks. «Käigukastist valgus õli sidurile. Et korralikult sõita polnud võimalik, pidasime tehnika säästmiseks otstarbekaks rajalt ära tulla,» rääkis Kristo Subi.

Mullu N3 masinaklassis meistrivõistlustel hõbeda teeninud Subi lubas juba ületuleval nädalal Viru rallil konkurentidele taas lahingu anda.

Pärast pikka võistluspausi esimest hooaega N3 rühma masinal sõitvad Tõnu Sepp ja Raiko Ausmees suutsid kahepäevase võitluse lõpetada üldarvestuses 43. ning oma masinaklassis kolmanda kohaga. «Eelmiste võistlustega võrreldes on kiirus kasvanud ja rajalegendki on üha täpsem,» oli Tõnu Sepp tulemusega rahul.

Meistrivõistluste järgmine etapp sõidetakse juba kahe nädala pärast Virumaal ning sellele järgnev Mulgi ralli 14. ja 15. septembril Viljandimaa teedel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles