Ukrainlased tulid Eestisse luurele

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšernigivi turismikoordinaatori Tatjana Koržinskaja sõnutsi tahavad ukrainlased lähiaastatel Lõuna-Eestisse turismireise korraldada.
Tšernigivi turismikoordinaatori Tatjana Koržinskaja sõnutsi tahavad ukrainlased lähiaastatel Lõuna-Eestisse turismireise korraldada. Foto: Kenno Soo / Sakala

14 Ukraina turismifirmade esindajat Tšernigivist, Dnipropetrovskist ja Kiievist viibivad sel nädal Viljandi-, Valga-, Põlva- ja Tartumaal, tutvudes siinse piirkonna ja maaturismiga.

Kolmapäevasel kohtumisel Viljandi maavalitsuse esindajate ning turismiettevõtjatega kinnitas Tšernigivi turismikoordinaator Tatjana Koržinskaja, et sealsed edendajad soovivad hakata siia oma turismireise tegema, kuid enne on vaja leida suhteliselt soodne sõiduvõimalus, näiteks odavlendude näol, sest rongiga Ukrainast siia ei pääse.

Ukrainlasi võõrustanud Võrtsjärve ühenduse juht Karl Õmblus ütles, et Tšernigivi piirkonnaga on Viljandimaal olnud pikaajalised suhted ning kohtumise algatus tuli sealt. Õmbluse ütlemist mööda on Tšernigiv Viljandiga teatud mõttes sarnane: oblastikeskust läbiv Desna jõgi on umbes sama lai kui Viljandi järv. Tõsi, mastaabid on teised, sest nimetatud veesilm on 1130 kilomeetrit pikk. Tšernigivi oblastis elab 1,2 miljonit ja samanimelises linnas 300 000 inimest.

Ukrainlased käisid Viljandi veetornis, seejärel sõidutati neid kalepurjekaga Valmast Võrtsjärve külastuskeskuseni ning näidati neile järveäärseid turismitalusid. Edasi uudistatakse Otepääd, Põlvamaal asuvat maanteemuuseumi ja Tartut. Reedel naastakse Viljandimaale, kus käiakse Holstre-Polli tervisekeskuses ja Venevere puhkekeskuses ning folgifestivalil kuulatakse Svjata Vatra ja Tõnis Mäe kontserti. Svjata Vatra eestvedaja, laulja Ruslan Trochynskyi on teatavasti Ukrainast pärit.

Karl Õmblus lisas, et järgmisel kevadel on kavas korraldada Võrtsjärve piirkonna turismiettevõtjatele Tšernigivi piirkonda vastukülaskäik, et otsida võimalusi, kuidas meie turiste Ukrainasse viia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles