Vabaduse plats on parkijatele suletud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval algav Viljandi pärimusmuusika festival toob kaasa traditsioonilise liikluskorralduse muudatuse: juba eile õhtul suleti autoliikluseks Vabaduse plats ja Tasuja puiestee.

Viljandi linnavalitsuse teede spetsialist Heikki Teearu rääkis, et Vabaduse plats ning Tasuja puiestee on suletud nädal aega. «Täna hakatakse platsile telki püstitama, mispärast autoga sinna enam ei pääse. Vabaduse plats peab puhas olema tuleva esmaspäeva õhtuks,» lausus ta.

Pärimusmuusika festivali tehnikapealik Peedu Põld lubas, et pärast folki pannakse lavad kiiresti kokku ning esmaspäeva õhtul kell seitse on festivaliala taas liikumiseks avatud. «Liigelda saab arvatavasti juba päeval, kuid peab arvestama, et folgialal sõidavad rekkad ja koristusmasinad,» ütles ta.

Festivali ehituspealik Erkki Lindemaa rääkis, et telkide ja lavade püstitamise ajal on folgiala inimestele siiski avatud. «Turvameeskond hoiab tehnikal silma peal, kuid kellelgi ei ole keelatud seal jalutada.»

Ka folgi pressipealik Erki Pruul kinnitas, et enne festivali pole peale liikluskorralduse muudatuse rohkem piiranguid. Tema sõnul võib folgipäevadel hommikupoolikuti muretult pärimeetris liikuda. «Neljapäevast pühapäevani on kella kaheni päeval lubatud folgialale tasuta siseneda,» sõnas ta ning lubas, et enne kella kahte festivali territooriumile sisenenud inimesi lahkuma ei sunnita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles