Akadeemiasse pääsenud on teada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal tegid noored kultuuriakadeemias sisseastumiskatseid.
Eelmisel nädalal tegid noored kultuuriakadeemias sisseastumiskatseid. Foto: Kenno Soo

Artikkel ilmus täismahus 19. juuli «Sakala» paberlehes

Kolmapäeval avalikustati sügisest Tartu ülikoolis ja selle kolledžites õppima asuvate inimeste nimekirjad. Viljandi kultuuriakadeemias peaks sügisel õpinguid alustama 160 tudengit.

Tartu ülikooli vastuvõtu peaspetsialisti Kaja Karo andmetel võeti kultuuriakadeemia bakalaureuse- ja rakenduskõrgharidusõppesse riigieelarvelistele kohtadele 94 ja riigieelarvevälistele kohtadele 27 üliõpilaskandidaati. Magistritasemel asub tasuta kohal õppima 11 ja tasulisel kohal 30 tudengit.

Viljandi kultuuriakadeemia õppetalituse esindaja Lembe Rätsep ütles, et õppimatuleku kinnitamise tähtaeg on 20. juulil ning seega teemat pikemalt praegu kommenteerida ei saa. Ta mainis siiski, et avatud ülikooli õppima asujad selguvad alles augustis ja seega võib tudengite arv veel muutuda.

Kaja Karo saadetud statistikast selgub, et kõige rohkem noori võeti akadeemiasse kultuurikorralduse erialale. Kolmekümnest huvilisest moodustavad kaks kolmandikku tasulisele kohale pääsenud.

Lõplik nimekiri sügisel Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias õppima asujatest avaldatakse kooli kodulehel 23. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles