Muusika annab võimaluse head teha

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur-Kõpu mõisas
Suur-Kõpu mõisas Foto: Elmo Riig / Sakala

Corelli Music alustab tänavust heategevuslike mõisakontsertide sarja Viljandimaal Suur-Kõpu mõisas Kõpu põhikoolis.

19. juulil kell 18 esitab barokkansambel Corelli Consort koos fagotimängija Peeter Sarapuuga tolle ajastu pillidel kaunist barokkmuusikat. Eesti luuleklassika pärle loeb näitleja Guido Kangur, mõisate ajalugu ja arhitektuuri tutvustab oma tuntud muhedal moel Jüri Kuuskemaa.

Korraldajate sõnul on kontserdisari «Eesti mõisad» ellu kutsutud sooviga taaselustada mõisatega seostuvat aristokraatlikku mõtteviisi ning igivana metseenluse ideed.

«Igal aastal oleme toetanud üht väikest mõisakooli või -lastekodu,» ütles kontserdiagentuuri Corelli Music kunstiline juht Mail Sildos. «Viimati, 2011. aastal aitas Corelli Music Vääna mõisakoolil koguda raha laste musikaalsust arendavate Orffi instrumentide ostmiseks.»

2006. aastal toetati kaunite kontsertidega Väikemõisa väikelastekodu.

«Kogusime raha, et nad saaksid osta soovitud minibussi. Muidugi ei olnud meie panus suur, aga abi oli sellest kindlasti,» rääkis Mail Sildos.

Tänavu läheb sarja «Eesti mõisad» publiku ja metseenide sihtannetustest kogunev toetus esimest korda eakatele inimestele, Uderna mõisas asuvale hooldekodule. Suviste mõisakontsertidega kogutud raha eest parandatakse välisvalgustust, et sealsed elanikud saaksid turvalisemalt värskes õhus liikuda.

Kontserdisarjas «Eesti mõisad» on romantiline mõisaelamus ja arhitektuuripärlid ühendatud mõisate kuld­ajastu kauni muusikaga eesti tippmuusikute esituses. Kontserdisari on viinud kõrgkultuuri kaugematesse Eesti nurkadesse juba 1999. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles