Kohtla-Järvele kerkib 3000 kohaga amfiteater

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtla-Järve park muutub pärast rekonstrueerimist moodsaks vaba aja veetmise paigaks.
Kohtla-Järve park muutub pärast rekonstrueerimist moodsaks vaba aja veetmise paigaks. Foto: arhiiv

Kohtla-Järve linnapark võib tulevikus saada menukaks vabaõhuürituste paigaks, sest sinna on kavas rajada 3000 kohaga amfiteater. Väiksem lava plaanitakse teha pargijärve saarele, kirjutab «Põhjarannik».

Projekteerijad on esitanud Kohtla-Järve pargi rekonstrueerimise eskiisplaani, mille järgi peaks juba järgmisel aastal ehitatama uusi rajatisi.

Kavas on teha kaks vabaõhulava ja puidust sillapiirded. Võimalik, et tööle saadakse ka paksust võsast leitud vana purskkaev.

Pargijärvel asuv saar, millele tahetakse püstitada kolm plastpurje, on kavas muuta väiksemate ürituste vabaõhulavaks.

Publiku istekohad tehakse järve kaldale puidust astangule, teine samasugune astang tuleb paadisadama kõrvale. Piki järve otse veepiirile pannakse laudis.

«Suuremate ürituste pidamiseks on kavas rajada amfiteater, mis mahutab umbes 3000 vaatajat,» ütles Kohtla-Järve linnapea asetäitja Viktoria Tsventarnaja «Põhjarannikule».

«See peaks tulema jäähalliesisele alale. Praegu käivad seal geodeetilised uuringud.»

Kohtla-Järve keskuse rekonstrueerimise esimesel etapil parki püstitatud valgustitele lisandub veel 28 laternat. Ühtlasi pannakse uued pingid: ühed massiivsed ja teised kerged, metallist. Viimati mainitutel saab istuda ka seljatoel. Projekti järgi saetakse osa Pärna tänava poolseid põõsaid maha, mõnesse kohta aga istutatakse uued.

Kohtla-Järve keskuse rekonstrueerimise teise etapi tööd ehk pargiala rekonstrueerimine võetakse ette järgmisel aastal. Seni pannakse Koidula tänavale uus asfalt ja korrastatakse kaks sealset kolmnurkset haljasala. Osa vana haljastust võetakse maha, istutatakse uusi puid ja põõsaid ning külvatakse muru. Koidula tänava ohutussaarekesed sillutatakse punase kõnniteekiviga, kirjutab «Põhjarannik».

Pargiala korrastatakse Kohtla-Järve keskuse rekonstrueerimisprojektist ülejäänud raha eest. Ühtlasi kavatseb linnavalitsus esitada EAS-ile lisataotluse ja võtta laenu.

Aselinnapea Ljudmila Jantšenko sõnul on enne ehitushanget raske hinnata, kui palju plaani elluviimine maksma läheb, ent ta eeldab, et summa jääb 1,5 miljoni euro piiresse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles