Kõpus tuleb rallisprindietapp

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aivar Kaljusaar

Eesti rallisprindi meistrivõistlused saavad homme kolmanda etapiga järje Kõpu vallas Viira teel.



«Põhiosa rajast on sarnane eelmise korra omaga. Trassi pikendamiseks võtsime sõidu alguses ja lõpus abiks põllule lahti lükatud tee,» rääkis üks korraldaja Sven Heinlaid spordiklubist Navaka Racing.

7,5-kilomeetrisest võistlustrassist ligi neli kilomeetrit kulgeb metsateedel ning ülejäänud osa jääb põllule.

Korraldaja jutu järgi on võistlus publikule hästi jälgitav stardi läheduses Kõpust Pärnu poole kulgeva suure maantee ääres, samuti finiši läheduses.

«Kindlasti on mugav vaadata, kuidas põllu peal kihutatakse, ent põnevam on metsa vahel, kuhu tuleb jalgsi sumbata,» kõneles ta.

Võistlussõidud algavad kell 12.

Võistlusjuhendi järgi saavad kõik osalejad rajalõigul kiiret sõitu näidata kolmel korral. Tulemuste arvestamisel liidetakse kahe kiirema soorituse aeg.

Heinlaid tõdes, et keerukas majandusseis on kärpinud autosportlaste ridu. «Eelregisteerunuid on praegu 29,» nentis ta ning avaldas lootust, et sõitjaid lisandub võistluspäeva hommikul. Veelgi raskem on korraldaja ütlemist mööda üritusele toetajaid leida.

Eesti sõidu- ja veoautode rallisprindi meistrivõistlustel on kavas üheksa etappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles