Juhtkiri: Mis teeb kriisist võimaluse?

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fine 5 tantsuteatri etendus aidas
Fine 5 tantsuteatri etendus aidas Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna leiab «Sakala» ja Euroopa Parlamendi infobüroo koostööna Kirsimäe aidas aset arvamusliidrite lõuna, kuhu on palutud mitukümmend Viljandimaaga vähem või rohkem seotud inimest, kelle sõna maksab või kes on harjunud oma seisukohti avalikult välja ütlema.


Kui eelmisel aastal keskendus lõunalaua diskussioon Viljandi- ja Mulgimaa identiteedile, siis sedapuhku polnud korraldajatel põhjust teemat valides pikemalt pead murda. Tahame või mitte, kuid majandussurutis on praegu teema number üks ning sellest ei saa mööda vaadata.



Ükskõik millise uudise kallale ajakirjanikud viimastel kuudel asunud poleks, ikka on vähemalt riivamisi tulnud puudutada ülemaailmsest majanduskriisist tingitud muresid. Just seepärast kannabki tänavune arvamusliidrite lõuna pealkirjana küsimust «Mis teeb kriisist võimaluse?». Selle üle on palutud teiste ette arutlema ettevõtjad Rein Kilk ja Jaak Sulg ning europarlamendi liige Siiri Oviir.



Meenutagem, et just Jaak Sulg on olnud üks neid ärimehi, kes on juba aastaid rääkinud vajadusest niinimetatud pehmete väärtuste kõrval keskenduda ka tootmist soodustavatele valdkondadele. Praegu, kui kiire kasumi teenimisest sündinud kinnisvaramull on lõhkenud, paistavad tema sõnad puhta kullana.



Me ei oota arvamusliidrite lõunalt ammendavaid vastuseid, sest vaevalt neid praegusel ettearvamatul ajal üldse olla saab. Küll aga tahame oma häid partnereid ärgitada senisest veelgi elavamalt arutlema selle üle, millised positiivsed võimalused pealtnäha üdini negatiivses olukorras peituvad. Mida meil on toimunust õppida ning mille võrra tugevamaks saada? Mis suunas peaks liikuma Viljandimaa ja kogu Eesti ettevõtlus, et see oleks järgmiste katsumuste suhtes tugevam? Mida põhjalikumalt oleme need teemad läbi arutanud, seda lihtsam on edasi minna. Meil kõigil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles