Noored lennutavad prahti aknast välja

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikast seisab ühiselamu nurga juures, kuid osa noori eelistab oma prahist akna kaudu vabaneda.
Prügikast seisab ühiselamu nurga juures, kuid osa noori eelistab oma prahist akna kaudu vabaneda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi ühendatud kutsekooli Vana-Võidu ühiselamu noored tavatsevad aeg-ajalt akendest prahti alla visata, ehkki suur prügikast seisab kohe maja nurga juures.


Tegu pole üksnes suitsukonide või muu pisema prahiga. Mõni aeg tagasi, kui ajakirjanik Viljandi ühendatud kutsekeskkooli kahe kõrvuti seisva ühiselamu juures haldusjuhiga tulevasest remondist rääkis, avati ühel korrusel aken ja sellest lennutati välja kilekott prügiga.



Haldusjuht Mati Valli sõnul pole see haruldane. Tookord sai ta tõenäolise prügiloopija kätte: hiljem loivas välja nooruk, kes koti näppu võttis ja hoone nurga juurde prügikasti viis. Tõsi, poiss oli väitnud, et tema ei visanud.



Haldusjuht nentis, et prügiloopimisega paistab silma just keskmine ühiselamu, kus elavad noorimad õpilased ja valdavalt poisid.



Praegu on sinna kolitud ka tüdrukud kõrval olevast majast, mis remonti ootab. Kooli juures asuvas kolmandas ühiselamus elavad vanemad õpilased ja nendega haldusjuhi sõnul muret pole.



«Kui noored keskmisest ühiselamust nädala lõpuks koju lähevad, siis enne nad koristavad ja osa kipub prahti aknast välja loopima,» tõdes Mati Valli. «Mõned aga ei tahagi koristada. Peame mõtlema, kuidas noori kasvatada.»



Kes oma eluruumi eest hoolitseda ei viitsi, neid on kool püüdnud suurema üüriga korrale kutsuda ning heakorra nimel on järjest kõiki õue koristama saadetud.



«Nii on kindel, et lõpuks jõuab kord ka tegeliku prügiloopijani, sest ega kõik sellised ole,» selgitas haldusjuht. «Ei saa muidugi öelda, et prahti kogu aeg õue visataks. Sõltub, kes parasjagu ühiselamus elavad. Vahepeal on kord majas.»



Valli nentis, et tavaliselt prügiloopijat otse teolt tabada ei õnnestu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles