Maavalitsus ootab arvamusi kergliiklusteede planeeringu kohta

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kergliiklustee
Kergliiklustee Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi maavanem suunas avalikule väljapanekule maakonnaplaneeringut täpsustava teemaplaneeringu “Viljandi maakonna kergliiklusteed“. Avalik väljapanek kestab 18. juulist kuni 18. augustini.

Viljandi maavalitsuse planeeringutalituse juhataja Tiia Kallas ütles, et teemaplaneeringu algatamise tingis vajadus kavandada Viljandimaal ühtne kergliiklusteede võrgustik. Tema sõnul on kergliiklusteede puhul väga oluline sotsiaalne funktsioon, eeskätt nendes piirkondades, kus ühistransport liigub hõredamalt.

„Meie jaoks on kõige tähtsam, et kergliiklusteed aitavad inimestel paremini, kiiremini ja turvalisemalt tööle ja kooli jõuda, samuti arsti juurde, apteeki, poodi ja mujale, kus neile vajalikke teenuseid osutatakse. Või siis ka lihtsalt lähemale kohtadele, kus liigub ühistransport,“ rääkis Tiia Kallas. „Samuti kasvab liiklusohutus ja liiklemise turvalisus, avarduvad vaba aja veetmise ja sportimise võimalused ning paranevad tingimused külastada loodus- ja kultuuriobjekte.“

Kergliiklusteede rajamise tulemusena vähenevad ka pidevalt suurenevast autotranspordist tulenevad negatiivsed mõjud.

Seni on Viljandi maakonnas rajatud ligikaudu 30 kilomeetrit kergliiklusteid ja lähiaastatel on kavas rajada üksikuid kergliiklusteede lõike.

Planeeringu materjalidega on sel võimalik tutvuda kõikides Viljandimaa omavalitsuste keskustes, maavalitsuses ja maavalitsuse kodulehel veebiaadressil http://viljandi.maavalitsus.ee/et/kergliiklusteede-planeering.

Ettepanekuid planeeringulahenduse osas saab esitada Viljandi maavalitsusse kirjalikult aadressil Vabaduse plats 2, Viljandi 71020 või e-postiaadressil info@viljandimaa.ee.

Kergliiklusteede teemaplaneeringu avalik arutelu on 20. septembril kell 10 Viljandi maavalitsuse õppesaalis (Vabaduse plats 6, II korrus).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles