Haigekassa maksab perearstidele lisatasu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Haigekassa maksab juulis eelmise aasta hea töö eest 398 Eesti perearstile 1 192 055 eurot lisatasu. Viljandimaa parimad perearstid olid mullu haigekassa kvaliteediindikaatorite järgi Anne Ladva, Maire Kaskpeit, Marju Metsur-Benzel ning Tiiu Mall Lutsar.

Haigekassa teatel on aastate kaupa kõige paremad olnud Pärnu piirkonna perearstid. Läinud aastal osales kvaliteedi süsteemis Hiiu-, Lääne-, Pärnu-, Rapla- ja Saaremaa 109 perearstist 102 ja hea tulemuse saavutas neist 71 protsenti. Viljandimaalt osales programmis 25 perearsti.

Mulluste kvaliteedi indikaatorite täitmise eest saab tänavu lisatasu 53 protsenti osalenutest, mis on oluliselt suurem võrreldes tunamullusega, mil eesmärgi täitis 39 protsenti. Samuti on kasvanud nende perearstide arv, kes saavutasid maksimaalse võimaliku tulemuse. Ülemöödunud aastal oli neid 182, mullu juba 311. Lisatasu erialase lisapädevuse eest saab 106 perearsti.

Tasu kvaliteedi eest maksab haigekassa välja ühekordse maksena ning indikaatorite täitmise eest on perearstil võimalik saada kuni 3834.70 eurot. Hea ja väga hea tulemuse saavutanud perearstidel suureneb uuringuteks ja protseduurideks ettenähtud summa tänavu kolm protsenti, mis keskmise nimistu puhul tähendab aastas 1716 eurot täiendavat uuringuraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles