Mängulaev on lustimiseks avatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui eile enne lõunat mängis laeval kaks last, siis nelja tunni pärast hullas seal seitse korda rohkem mudilasi.
Kui eile enne lõunat mängis laeval kaks last, siis nelja tunni pärast hullas seal seitse korda rohkem mudilasi. Foto: Kenno Soo

Kuigi Paala järve ranna mängulaeva ehitus lõpeb ametlikult esmaspäeval, saavad väikesed viljandlased juba praegu nautida mänguväljaku atraktsioone.

Eilsel päikesepaistelisel pärastlõunal turnis mängulaeval ligi 15 last. Parasjagu kaht väikest poissi valvav vanaisa rääkis, et tema lapselapsed on seal lustimas juba teist korda sel päeval.

«Kohe palju parem, kui ka siin rannas on mänguplats. Enne pidin lastega Viljandi järve äärse mänguväljaku juurde sõitma,» väljendas paalalinlasest vanaisa oma rahulolu.

Seda, et Paala järve äärsel mängulaeval võib juba lõbutseda, kinnitas ka linnavalitsuse majandusameti juhataja Reevo Maidla. «Mängulaeva juurde paigaldatakse veel infotahvel ning vahetatakse välja üks detail, kuid mängida sobib seal praegugi.»

Mänguväljakut rajades peeti silmas eelkõige väikelapsi. «Tahtsime luua midagi just neile, sest äsja valmis linnas suurematele lastele mõeldud rulapark,» selgitas ametnik. Paala järve kallas valiti välja suvise melu pärast. «Tahtsime, et samal ajal kui emad ja isad päevitavad, saaksid ka mudilased meelt lahutada.»

Maidla mainis, et mängulaev on suurim terviklik lasteatraktsioon Viljandis. Samasugune on mitu aastat mudilasi rõõmustanud Haapsalus.

Mängulaeva paigaldas osaühing Sixman Eesti ning projekti maksumuseks kujunes ligi 30 000 eurot.

Lähemal ajal linnavalitsus Paala järve äärde rohkem uusi ajaveetmisvõimalusi ei kavanda. «Koos mängulaeva ja teises järve otsas asuva veelaua atraktsiooniga on see koht sel aastal palju juurde saanud,» leidis Maidla.

Siiski on linnavalitsuses käsil uus projekt. Nimelt kavatsetakse teha Valuoja orgu parkuuri- ja free running’u rada, mis on mõeldud 13-aastastele ja vanematele lastele. Millal ehitus hakkab, pole veel täpselt teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles