Vikerraadio teeb reedel Viljandis saatepäeva

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: logo

Vikerraadio pühendab oma reedese Viljandi saatepäeva suuresti «Sakala» ja Euroopa Parlamendi Eesti infobüroo arvamusliidrite lõuna kajastamisele, sest sellel sündmusel on koos palju maakonna arengut mõjutanud inimesi.


Vikerraadio peatoimetaja Riina Rõõmus ütles, et mõte vahendada arvamusliidrite lõunal toimuvat sündis koostöös Euroopa Parlamendi infobürooga.



«Mullu sattusime nende esindajatega juhuslikult kokku Paides, kus tegime Järvamaa saatepäeva, ning sealt see mõte võrsuma hakkas,» selgitas Rõõmus.


Teema on kõikjal päevakorral



Peatoimetaja sõnul mõjutas otsust ka see, et «Sakala» välja pakutud päeva juhtküsimus «Mis teeb kriisist võimaluse?» on aktuaalne kõikjal Eestis ning kõnelema on kutsutud inimesed, kes on aidanud kujundada paikkonna palet.



Raadiorahvas peab tähelepanuväärseks ka ürituse korraldamise kohta, Eesti pärimusmuusika keskust, mis on kiiresti saanud üheks Viljandi sümboliks.



Arutelu üle ei kanta, küll aga intervjueeritakse arvamusliidrite lõunal osalejaid. «Esialgsete plaanide järgi on need inimesed Ando Kiviberg, Jaak Sulg, Siiri Oviir ja Tarmo Loodus,» loetles Riina Rõõmus küsitletavaid.



Mõte korraldada saatepäevi väljaspool Tallinna on veel üsna värske, kuid Riina Rõõmuse väitel on esimesed vastukajad head. Viljandi saatepäeva ilmestavad pillimänguga rahvamuusik Mari Kalkun ja pärimusmuusika keskuse juhataja Ando Kiviberg, kes annab ülevaate noorte muusikute võistumängimisest.



Samuti tutvustatakse saates Ugala teatris aprillis esietenduvat lavastust «Arturi laulud ja aastad».



Viljandi sündmusi kajastatakse reedel kella 12.15—17 Vikerraadio saates «Uudis+», mida juhivad Arp Müller ja Lauri Varik. Kaasa teeb ka raadiouudiste Viljandi toimetaja Piret Rist, kel täpselt samal päeval täitub sel ametikohal üheksas aasta.



Kella 10.05—12.10 jõuab Viljandi saatepäev venekeelsete kuulajateni Raadio 4 saates «Mulkidel külas», mida juhib Julia Bali.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles