Ratsutaja kogub suuri võite

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gunnar Klettenbergi sõnul on tema parim hobune praegu Bingo, kellega mees võitis Moskvas kõrgetasemelise võistluse ja oli Riias maailmakarikavõistluste etapil teine.
Gunnar Klettenbergi sõnul on tema parim hobune praegu Bingo, kellega mees võitis Moskvas kõrgetasemelise võistluse ja oli Riias maailmakarikavõistluste etapil teine. Foto: Artur Sadovski / Postimees

Viljandimaa ratsutajal Gunnar Klettenbergil on käsil väga edukas turnee Venemaal ja Lätis, kus ta on saanud kolmel suurel võistlusel kaks esikohta ja ühe teise koha.

Maailmakarikavõistluste Kesk-Euroopa liiga Moskva etapi lõpetas Klettenberg esimese ja Riias peetu teise kohaga.

Risk õigustas

Kaks nädalat tagasi Moskvas asetleidnud sõidul startis ta oma Venemaa sponsorilt saadud hobusega Lance S. Et Gunnar Klettenberg sai selle ratsu alles kuu aega tagasi, pole tal enda sõnul täpset aimu, milleks Lance S võimeline on. «Hüpata ta suudab,» tõdes sportlane võistlusele tagasi vaadates.

Et Moskvas oli 160-sentimeetriste kõrgustega parkuur üles ehitatud väga tehniliselt, võttis kolmekümne nelja osaleja seas kahekümne esimesena startinud Klettenberg riski ja sõitis raja läbi aeglaselt, mahaajamisi vältides.

Finišisse ta ettenähtud ajaga ei jõudnud ja teenis selle eest ühe karistuspunkti. Võistluse lõppedes selgus aga, et ükski konkurent polnud suutnud parkuuri läbida mahaajamisteta ja kõik said vähemalt neli miinuspunkti.

«Kindlasti oli see risk,» tunnistas Klettenberg aeglasele sõidule tagasi mõeldes. «Aga tasus ära.»

Pühapäeval oli Klettenberg Riias järgmisel Kesk-Euroopa liiga sõidul teine, seekord hobusega Bingo. Läti pealinnas suutis esimeses sõidus läbida raja vigadeta kaks sportlast. Üks neist oli Klettenberg ja teine poolakas Piotr Morsztyn hobusega Osadkowski van Halen.

Ümberhüpete eel olnud loosimise tulemusena pidi Klettenberg startima esimesena. Ta riskis ja valis takistuste vahel liikudes võimalikult väikese maa, et aega säästa, ning ajas seetõttu ühe tõkke maha. Poolakal tuli seepeale vaid rada kindlalt läbida ja sellega sai ta hakkama.

Juhib liigat

Pärast Riia etappi tõusis Gunnar Klettenberg Eesti ratsaliidu andmetel Kesk-Euroopa liiga esimeseks. «Liiga võitmine pole mulle eesmärk omaette,» ütles ta. «Võtan võistluse korraga ja tahan igal pool hästi sõita.» Liiga juhtimist kommenteerides tõdes Klettenberg, et pole sellega kursis, sest pole punktitabelit näinud.

Hooaja seni säravaim saavutus pärineb Klettenbergil aga kolme nädala tagant, kui ta võitis hobusega Bingo ühe Moskvas peetud kolme tärni võistluse. «Maailmakarikavõistluste etapp oli näiteks kahe tärniga,» selgitas ta. «Esimesel Moskva võistlusel oli konkurentide tase kõrgem ja auhinnafond kolm korda suurem.»

Klettenbergi ja tema hobuste võistlusreis jätkub. Eilseks oli ta jõudnud Peterburi, kus täna on maailmakarikavõistluste etapp, mille põhisõit on harjumuspäraselt pühapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles