Töömalev paneb lapsed laudu vedama

, sakala@ajaleht.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakobsoni gümnaasiumis aitasid malevlased möödunud nädalal vilistlaste kokkutulekuks valmistuda.
Jakobsoni gümnaasiumis aitasid malevlased möödunud nädalal vilistlaste kokkutulekuks valmistuda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linna korraldatavas õpilaste töömalevas ei piirduta tänavu tavapärase rohimise ja heakorratöödega. Et tuleval aastal korraldatakse koolide töö ümber, aitavad lapsed mööblit ja õpikuid ühest hoonest teise viia.

Lisaks rühmajuhendajale annavad malevlastele koolides suuniseid huvijuhid, kes ütlevad, mida ja kuhu toimetada. Jakobsoni kooli huvijuhi Ave Alvre sõnul võib iga laps korraga kanda ainult viie kilo raskust koormat ning ühe laua kohta peab seetõttu olema vähemalt kolm kandjat, kergemate laudade puhul piisab kahest.

Laste ülesanded on laadida laudu autole ja autolt maha ning tassida esimeselt korruselt kõrgemale. Jakobsoni koolis on laudu ja toole kergem vedada kui mujal, sest seal on võimalik sõita liftiga. Teistes koolides tuleb käia treppi pidi.

Viljandi haridus- ja kultuuriameti juhataja Tiivi Tiido sõnul saavad lapsed abiks olla teistelgi linna objektidel, näiteks rannas ja haljasaladel. Esimene, jaaninädalal lõpetanud rühm tegi korda Jakobsoni kooli staadioni kummimattidest jooksuraja.

Neljas vahetuses töötavates malevarühmades saab taskuraha teenida ligi 90 noort. Töötunni eest maksab linn 1.80 eurot. Et päevas tehakse tööd neli tundi, krõbiseb kümnepäevase vahetuse lõpuks malevlase taskus 72 eurot.

Paljudele noortele pole raha kõige tähtsam, see on pigem boonus. «Muidu on suvi igav,» tõdes malevlane Marek Nap­ritson.

Roger Teor lisas, et väike summa on siiski teenimist väärt. «Hea kerge töö,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles