Viljandi gümnaasiumide testipäev on aprillis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helle Aunap
Helle Aunap Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

President kuulutas välja seaduse, mis lubab koolidel jätkata gümnaasiumi vastuvõtukatsete korraldamist, ning tänu sellele võib Viljandi korraldada aprillis suure testipäeva.


18. aprilliks on kavandatud Viljandi gümnaasiumide ühine testipäev, mille tulemused on olulised praegustele üheksanda klassi lõpetajatele. Peale testi tulemuste on gümnaasiumi pääsemisel kaaluka tähtsusega põhikooli lõputunnistus.



Viljandi abilinnapea Helle Aunapi sõnul on test oluline eeskätt selleks, et noor inimene saaks enne riigieksameid kontrollida, kas ta sobib gümnaasiumi ning millisesse kooli ja klassi oleks tal mõistlik kandideerida.



Riigikogu võttis gümnaasiumikatseid lubava seadusemuudatuse vastu eelmisel neljapäeval. Muudatuse ajendas hiljutine riigikohtu otsus gümnaasiumisse vastuvõtu katsed keelata.



Riigikohus leidis, et varem kehtinud seadus ei luba gümnaasiumi vastuvõtmisel kehtestada muid tingimusi peale põhikooli lõpetamise tulemuste. Samas pooldas parlamendi kultuurikomisjon lähenemist, mis annaks koolidele suurema otsustamisruumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles