Gümnaasiumide viimane päev

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates homsest kannavad Viljandi Paalalinna gümnaasium, maagümnaasium ja Jakobsoni gümnaasium uut nime.
Alates homsest kannavad Viljandi Paalalinna gümnaasium, maagümnaasium ja Jakobsoni gümnaasium uut nime. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna on viimane päev, mil Viljandis on kolm gümnaasiumi. Homsest alustavad need tööd põhikoolidena, andes gümnasistide harimise teatepulga üle uuele riigikoolile.

Pärast kesköötundi on seniste gümnaasiumide ametlikud nimed Viljandi Jakobsoni Kool, Viljandi Paalalinna Kool ja Viljandi Kesklinna Kool. Neis hakkavad haridust saama põhikooliõpilased.

X—XII klassi õpilased hakkavad tarkust taga ajama Viljandi gümnaasiumis, mis alustab õppetööd sügisest.

Kui Jakobsoni gümnaasium on otsustanud täna muudatust tähistada suure vilistlaste kokkutulekuga, siis Paalalinna ja maagümnaasiumi inimesed saadavad oma kooli ajalukku suurema tseremooniata. Direktorite kinnitust mööda on kõigis õppeasutustes tehtud ettevalmistused, et 1. septembril saaksid põhikoolid viperusteta tööd alustada.

Jakobsoni gümnaasiumi direktori Eero Järvekülje sõnul tuleb tänasele vilistlaste kokkutulekule vähemalt tuhat endist õpilast ja pedagoogi. «See ei ole ainult pidu, vaid ka arutlus- ja vestlusring,» kõneles ta. «Põikame tagasi minevikku, vaatame slaide ja ajalooraamatuid. Kindlasti suhtume tulevikku optimistlikult, kuid alati peab tundma ka natuke muret selle pärast, kuidas asju edaspidi paremini teha.»

Viljandi Paalalinna gümnaasiumi direktor Aavo Palo rääkis, et selle kooli vilistlaste kokkutulek oli alles paar aastat tagasi ning kooli lõpetamise tõttu seda tänavu uuesti korraldama ei hakatud.

«Seda oleks väga raske teha olnud, sest pidime kevade jooksul kolima õppetöö kahest majast ühte,» nentis direktor. Senine Paalalinna gümnaasiumi algklasside maja läheb koos Kaare kooliga sügisel mõneks ajaks Viljandi gümnaasiumi käsutusse.

«Praegu käib koolis veel söökla ehitus ja tehakse kunstiklassi. Eks paari aasta pärast saa vilistlased kokku uuendatud majas,» lausus ta.

Palo kinnitas, et uueks õppeaastaks on vajalikud inimesed tööle võetud ning põhikooli suunad on samuti juba aegsasti kindlaks määratud. «Oleme oma kurbuse ära kurvastanud ja nüüd katsume koolitööga rahulikult edasi minna.»

Viljandi maagümnaasium plaanib vilistlastele ürituse korraldada tuleval aastal, mil möödub viis aastat eelmisest kokkutulekust. «Vilistlastele jääb kool mälestustes ikka alles,» ütles maagümnaasiumi direktor Aavo Soopa.

Ta rääkis, et pedagoogide kollektiivil oli pidulik lõpuüritus pärast gümnaasiumi lõpuaktust. Seal tänati töötajaid tehtu eest ning jäeti lahkujatega hüvasti. Üheskoos käidi ka väljasõidul Uhtjärve Nõiariigis.

«Kooli ümberkorraldustega seotud töödest on meil enamik tehtud: kõik vajalikud inimesed on olemas, uus sümboolika ja kodulehekülg valmis,» lausus Aavo Soopa. Õppetöös jätkab kesklinna kool samu suundi kui tema eelkäijaks olnud maagümnaasium.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles