Mulgid peavad homme jaanipidu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Holstre-Polli tervisekeskuse peahoone.
Holstre-Polli tervisekeskuse peahoone. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Holstre-Polli spordikeskus kutsub laupäeval kõiki mulkide suvepeole, kus selgitatakse I Mulgi rammumees, salvestatakse telesaade «Lauluga maale» ning õhtu lõpeb peoga.

«Paistu vallas teati juba ette, et ilmataat pole jaanipäeva sõber ja seetõttu otsustati seal pidu teha nädal hiljem,» teatas Paistu vallavanem Ene Saar. Laupäeval ootabki Holstre-Polli spordi- ja puhkekeskus peresid suurele mulgi suvepeole «Mulgimaal on mõnus».

«Pidu pole mitte ainult kohalikele, vaid kaasatud on kogu Mulgimaa. Lihtsalt peo toimumiskoht on põhjapoolsem kihelkond,» rääkis Ene Saar, kes lisaks Paistu vallale juhib ka spordikeskuse tööd ja on Mulgimaa arenduskoja juhatuse esimees.

Õhtupoolikul ühineb pidulistega telesaade «Lauluga maale», mille salvestu
toimub Holstre-Pollis. Et saate formaat näeb ette laiemat maaelu kajastamist, otsustas Paistu vald anda neile laiemalt sõnumi Mulgimaa maaelu väärtuste kohta.
Võttegrupp külastab lisaks saate toimumiskohale näiteks Ennuksemäe punkrit ja Ants Tauli torupillitalu ning viskab pilgu peale põllumajandusminister Helir-Valdor Seedri ettevõtmistele maal.
Enne telekaamerate vihus laulma hakkamist selgitatakse välja Mulgimaa I rammumees. Eilse seisuga oli kirjas seitse vägilast Tõrvast, Paistust ja Mõisakülast.

«Seni on Mulgimaa Rammumeest küll korraldatud, kuid võistlejad on olnud ka väljastpoolt Mulgimaad,» selgitas Ene Saar ja lisas, et kavatseb teha teistele mulgi valdadele ettepaneku, et seda päris oma rammumeest hakataks valima igal aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles