Kaur Kuslap ei pääsenud olümpiale

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi sõudja Kaur Kuslap suutis valikvõistlusel koos oma paarimehega alistada küll oma suurimad konkurendid, kuid kaotas üllatajatele.
Viljandi sõudja Kaur Kuslap suutis valikvõistlusel koos oma paarimehega alistada küll oma suurimad konkurendid, kuid kaotas üllatajatele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti sõudeliidu juhatus otsustas, et Londoni olümpial võistlevad paarisaerulises kahepaadis juunioride Euroopa meistrid Geir Suursild ja Jüri-Mikk Udam , mis tähendab, et Kaur Kuslap olümpial ei sõua.

Valikus kõige nooremad mehed saadetakse olümpiale juhatuse häältega 3:2. Sõudeliidu tegevjuht Jaan Tults lisas, et varem olümpiale kandideerinud paatkonnad Kaur Kuslap/Vladimir Latin ja Joosep Laos/Artur Maier on esinenud allapoole igasugust arvestust. Nad kaotasid valikvõistluse noortele ning on ka maailma karikavõistluste etappidel on jäädud tagumisse otsa.

Valikvõistlus peeti kolmapäeval Pärnu jõel. Kui esialgse kava kohaselt pidid stardis olema vaid kaks paatkonda, siis viimasel hetkel lisati sõidu põnevamaks tegemiseks hiljuti juunioride Euroopa meistriks kroonitud paatkond.

Üllatusena suutsid aga koolipoisid mehi ületada.
Kuslap ja Latin kaotasid võitjatele sekundiga ning Laos ja Maier 23 sekundiga.

Viljandi sõudeklubist võistleb olümpial Kaspar Taimsoo, kes kuulub Eest neljapaadi koosseisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles