Valitsuspartei esitas «Äripäeva» vastu hagi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi ütles, et «Äripäev» valetab, kui ütleb, et tema valetab.
Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi ütles, et «Äripäev» valetab, kui ütleb, et tema valetab. Foto: Peeter Langovits

Reformierakond on esitanud Harju maakohtule hagi ajalehe «Äripäev» vastu.
Reformierakonna pressinõunik Toomas Viks kinnitas, et hagi on esitatud, kuid ei täpsustanud selle sisu ega seda, mida «Äripäevalt» nõutakse.

«Äripäev» kirjutas 30. mail, et Reformierakonna kolme viimast valimiskampaaniat on alates 2009. aastast aidanud teha isik või isikud, kes varjavad end avalikkuse eest Šveitsis asuva privaatpanga Bank Julius Baer ja Co Eesti pangakonto taha.

«Äripäev» märkis, et kampaania juures on olnud abiks osaühing Fidenter, mille ainus juhatuse liige on reformierakondlane Remo Tiigirand. Ta oli ka 2008. aasta lõpuni Fidenteri omanik. Ühtlasi on ta Reformierakonna juhitava Kodanikuhariduse sihtasutuse ainus­ juhatuse liige. Sihtasutuse ametlik aadress kattub tundmatule omanikule kuuluva Fidenteri aadressiga.

Veel kirjutas «Äripäev», et end avalikkuse eest varjava investori firma hakkas näiteks 2008. aasta lõpust kirjastama ajalehte «Paremad Uudised» ja ajakirja «Reformikiri». Enne Fidenteri minekut tundmatu investori kätte ei olnud ettevõttes erilist majandustegevust. Firma kõrgaeg oli 2009. aastal, kui olid kohalike omavalitsuste valimised, siis ületas Fidenteri käive seitset miljonit krooni.

Reformierakonna aseesimees Jürgen Ligi ütles 31. mail, et Reformierakond läheb «Äripäeva» vastu kohtusse lehes ilmunud artikli pärast, mis kajastab erakonna liikme Remo Tiigiranna ettevõtte ja Reformierakonna suhteid.

««Äripäev» valetab, kui ta ütleb, et mina valetan,» lausus Ligi. «Kogu see asi leiab lahenduse kohtus.»

Ligi kinnitusel ei ole Reformierakonnal varjatud annetust Remo Tiigirannalt, Tiigirand ei ole variisik, tal ei ole probleeme kontodega ja ta ei ole olnud Reformierakonna toetaja.

«Tiigirand on pakkunud Reformierakonnale turuhinnaga teenust, nii nagu tänapäeval asjad turumajanduses käivad,» lisas Ligi. «Mingit logo või kaubamärgi mahaparseldamist ei ole olnud. Aga selle vale võtab ajaleht kohtus tagasi.»

Nagu vahendab «Äripäev», on lisaks Reformierakonnale esitanud «Äripäeva» vastu hagi ka riigikogu liige reformierakondlane Imre Sooäär, kes nõuab väljaandelt ebaõigete andmete ümberlükkamist ja mittevaralise kahju hüvitamist. Kohtuniku puhkuse tõttu ei ole hagi veel menetlusse võetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles