Suislepas tuleb paadiralli

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

30. juunil on Tarvastu vallas Suislepas kuues paadipäev, mille kavva kuuluvad paadiralli, meelelahutuslikud spordivõistlused ning õhtupoolikul tants bändide saatel.

Ühe eestvedaja Marko Mihailisini sõnul on üritus muutunud traditsiooniks. «Inimesed ootavad seda ja küsivad alatasa selle kohta,» ütles ta.

Kui esimesel aastal oli osalejaid sadakond, siis mullu tuli kokku ligikaudu 1500 inimest. Suislepas elab umbes 150 inimest, seega tõi paadiralli neile kümnekordselt lisa.

Ürituse puhul on tähelepanuväärne, et pileti ostmine on vabatahtlik ning selle soetanu saab osaleda suitsupõrsa ja teiste võitude loosimises.

Suisleplased toetavad üritust igati ning negatiivset tagasisidet pole korraldajate kõrvu ulatunud. Mihailisini jutu järgi on seltskond rahumeelne ning probleeme külastajatega pole tekkinud. Spordimängudest on oodata jalgpallivõistlust ja kaptenite mõõduvõttu noolemängus, kuid korraldajate sõnul on ka muid ajaveetmise võimalusi.

Paadirallist osa võtvad rahvasportlased läbivad 14-kilomeetrise raja Õhne jõe suudmest Võrtsjärveni. Eelmisel aastal osales rallil 15 paati, millest kiiremad sõitsid 120 kilomeetrit tunnis. Suislepa igamehe paadiralli korraldaja Tõnis Laur loodab, et seekord võistleb paarkümmend paadimeest. Enamik neist on Tartust ning kohapealt, kuid tulijaid on ka mujalt Eestist.

Paadid peavad olema autoregistrikeskuses registreeritud. Väikelaevadel kontrollitakse turvavarustust ning tavapärastele nõuetele lisaks on sõitjatel vaja kaitsekiivrit. Enne võidusõitu on võistlejate koosolek, kus selgitatakse osalejatele reegleid.

Seekord esinevad Suislepas üks Eesti mõjukamaid rokkansambeleid Ultima Thule, DND, milles mängivad Suurbritannia ja Eesti pillimehed ning glämmrokkbänd Hõbeniit. Oodata on veel üllatusesinejat. Varasematel aastatel on üles astunud Ines, Vennaskond, Getter Jaani,  Blacky, Dramamama ning Ewert Sundja bänd Thief.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles