Viljandi esindus sõidab hansapäevadele Lüneburgi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi delegatsioon sõidab rahvusvahelistele hansapäevadele.
Viljandi delegatsioon sõidab rahvusvahelistele hansapäevadele. Foto: Kenno Soo

Neljapäeval sõidab 14 inimesest koosnev Viljandi delegatsioon Saksamaale Lüneburgi, kus peetakse XXXII rahvusvahelised hansapäevad.

Viljandi 16-ruutmeetrises esitlus ja -müügitelgis pakutakse hansalaadalistele käsitsi valmistatud pagaritooteid, kaubeldakse puidust tarbeesemete, sepiste, vitraažikojas valmistatud klaasripatsitega ehete, kudumite, pastelde, nahksusside, sallide ja sõbadega. Demonstreeritakse keskaegseid tanusid ja kleite, keraamilisi esemeid, rahvusliku tikandiga kotte ja palju teisi Viljandi käsitööliste valmistatud tooteid.

Delegatsiooni kuuluvad linnavolikogu esimees Tarmo Loodus, linnapea Loit Kivistik, abilinnapea Ardo Agasild, linnavolikogu liige Kristjan Mändmaa, kultuurimaja direktor Jaanus Kukk, linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kull ja välissuhete spetsialist Egle Leisner ning haridus- ja kultuuriameti spetsialist Ivi Lillepuu, ajaleht Sakala ajakirjanik Margus Haav, muusikud Piret Aus ja Ülle Jantson, noorte volikogu spiiker Kristjan Kivistik, Bonifatiuse Gildi käsitööline Kätrin Hanschmidt ja Käsitöökambri käsitööline Vika Zieds.

Hansalinn Lüneburg on enam kui tuhat aastat vana linn. Lüneburg elas Teise maailmasõja puutumatult üle ja seetõttu on tänaseni säilinud keskaegne linnapilt. Üle tuhande aasta keedeti sealses soolakojas soola ning tänu sellele pälvis linn hansaajal suure kuulsuse. Lüneburg tõusis Bergeni, Visby ja Lübecki kõrval üheks tähtsaimaks ja jõukamaiks linnaks.

Praegu elab Lüneburgis 72 000 elanikku. Hamburgist asub see 55 kilomeetri kaugusel. Lüneburgi hansapäevadel osalevad 109 hansalinna esindajad 14-st riigist, kokku oodatakse Lüneburgi hansapäevadel osalema, esinema ja kauplema 200 000 külalist.

Viljandis toimuvad rahvusvahelised hansapäevad 4.-7. juunil aastal 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles